Tvätta håret för bövelen!

Haha.. Jaa, till sommaren så har jag ju anammat balsammetoden i hela tre år och jag är fortfarande mycket nöjd och har sparat en hel del på både pengar och miljö. Jag är betydligt mörkare i håret nu eftersom jag inte kan / vill hålla på med kemikalier i samma utsträckning som förr. Mitt hår och min hårbotten mår prima, men ibland så ”måste” jag tvätta igenom håret med ett schampo. Dock inte ett ”vanligt” schampo, utan ett så kallat SLS-fritt schampo. SLS står för Sodium Lauryl Sulfat (vilket är väldigt starka ämnen) och jag blev tipsad om ett schampo & balsam från Burts bees som visade sig vara helt rätt grej för mig. Det funkar för mitt hår och doftar så att man blir alldeles glad i hela kroppen när man står där och löddrar i duschen.

IMG_1499

Nya favoriter

heart

Eftersom jag inte är en fänsy blogger med massor av fäns som vill använda sig av det som just JAG diggar så förstår säkert alla att det här är min högst personliga åsikt. Men jag ÄR kräsen som tusan i allt jag äter, dricker, smörjer och tvättar mig med så för mig är det här riktigt bra grejer som jag absolut kommer att köpa igen.

Jag har badat i klorvatten med kidsen några gånger på kort tid och det är inte roligt för håret (oavsett man använder sig av balsammetoden eller ej) och därför så känns det skönt att tvätta igenom håret med ett schampo som löddrar och det gör jag ca en gång var sjätte vecka.

Jag är i alla fall väldans nöjd med mitt inköp och de funkar för resten av familjen också så det är ju toppen! Det har nog aldrig varit så tomt i vårt badrum som nu och det känns fantastiskt skönt. Eller badrum.. hela lägenheten börjar förresten vara betydligt rymligare eftersom vi gjort oss av med så mycket saker och kläder. Sedan ett halvår tillbaks så har vi kört flera vändor med bilen full till både röda korset och återvinningen.

Vi har också sålt massor med kläder, skor och leksaker och diverse grejer. Man blir peppad som tusan när man väl börjat avveckla sina prylar och ser hur stort intresse det faktiskt finns för ens gamla ”skrot” som man själv inte vill ha längre. Även det mesta av det vi köper är också second hand.

Dessutom kan man ju köpa riktigt fina kvalitétskläder / prylar till otroligt bra priser och göra roligare saker för sina pengar än att shoppa.

En grej som jag anammar i mitt eget ”shoppande” är, att om jag hittar något jag gillar… en väska, eller ett par skor eller något annat som vi tjejer tycks gilla lite extra mycket 😉  så MÅSTE jag sälja iväg exakt samma sak som jag köper. Så köper jag en väska så säljer jag iväg en väska och om jag köper ett par skor så säljer jag ett par skor!  Himla smart va? Och dessutom så medför det att jag sällan handlar eftersom jag fastnar för mina favoriter och behåller dem så länge som de är favoriter..

haha… Klädautist? Javisst!

😀

Nyligt så köpte jag förresten den här väskan:

IMG_1502

Och för den här fina väskan så sålde jag iväg en ryggsäck som jag aldrig använde för ungefär samma summa dessutom!

Ekosystemet i en kvinnas garderob är viktigt och det gäller att ha koll på kretsloppet där inne så att allt man använder får vara med och känna sig levande..

Alla tjejer vet nog vad jag menar 😉

Jag råkar i alla fall veta att den här väskan har haft minst två ägare före mig, så jag hoppas att jag fått med lite good energy och att jag och den här väskan ska ha roligt ett tag innan jag förmodligen säljer den vidare… om något år eller två!

I övrigt så är det lugnt hos mig. Nu inväntar jag bara mina nära och kära inför julen och en person kommer norrifrån och två stycken kommer söderifrån. Sen är det bara att fixa julmat och låta julen få komma och gå. Det känns som en stabil plan och jag hoppas att Ni som läser också har det bra.

Vi hörs & störs & kram till alla som behöver!

🙂

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Tack för tips, jag beställde schampo och balsam från Apotea, dom tog 103:-/flaska, och jag antar att det är aningens drygare än billiga schampon man köper på mataffären eller typ ÖoB, så det går på ett ut. Det fick bli min klapp till mig 😀 //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Åh vad bra pris… jag betalade ca 20 spänn mer per flaska!! Haha.. nästa gång ska jag jämföra ite bättre innan jag köper 😀

      Du kommer att digga doften… den är precis som ”röda gelegodisar ” enligt Viggo 🙂

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Vafalls? Det måste jag lägga på minnet.. haha.. trodde jag gjorde ett kap, men du kom undan 60 spänn billigare för schampo och balsam 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.