Snopplös är lika med hopplös?

Snopplös är lika med hopplös

Snopplös är lika med hopplös? Ja, för många kvinnor runt om i världen så är det ju tyvärr så.

Jag tänker då främst på kvinnor som lever i länder och i kulturer där kvinnor ofta har lägre status än kreatur.

Det går inte ens att föreställa sig hur det skulle vara att leva på det sättet.. Men idag uppmärksammas kvinnor över världen och det är bra.. det är en början i alla fall även om vissa saker kommer att ta hundra, kanske tusentals år innan förändringar långsamt börjar ske.

Vi som lever nu befinner oss verkligen i förändringarnas tidevarv både på gott och ont. Ingen av oss kan göra allt, men alla kan vi göra något!

Egentligen tänkte jag skriva ett annat inlägg idag som berör #metoo eftersom det här med att vara kvinna handlar många gånger mycket mer om just män och deras tro på att det är okej att göra vad de vill, när de vill och mot vilken kvinna,tjej,flicka de än vill.

Men näe.. jag fixade inte att vara med på #metoo uppropet och jag märker att jag inte pallar riktigt nu heller. Vissa saker som jag gömt (men aldrig glömt) långt inne i mig själv under mycket lång tid och försökt lära mig att leva med verkar ändå alltid hitta små irriterande vägar både till min kropp och själ och som naturligtvis ställer till det så innihelvete för mig emellanåt. Mycket jobbigt… men en vacker dag så ska jag ändå (försöka) berätta om vad som hände när jag var fjorton år och råkade jävligt illa ut för en snubbe som gjorde att det tog sisådär tjugo år innan jag riktigt fick ordning på kropp och knopp igen.

Ja Fy fan.. MEN.. för det mesta så gillar jag nu för tiden att vara kvinna. Det är helt suveränt om man är så pass lyckligt lottad att man får vara omgiven av bra män i sin vardag. Det är ju trots allt i vardagen man befinner sig för det mesta! Ha nu en toppendag alla kvinnor! May the force be with you :-D

4 kommentarer

 1. Krister

  Jag är glad för varje dag som jag slipper ha kvinnor nära mig.
  Lögnare, manipulativa, skenfeminister och våldsamma.
  Håll dom på en armslängds avstånd hela denna dag 8 mars!

 2. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

  Hej Krister. Vad tråkigt att du verkar ha så negativa erfarenheter av kvinnor så att du känner att du måste dra alla över en kam.

  Jag har också mött (alldeles för många) kvinnor som absolut skulle behöva lära sig innebörden av tex systerskap och som har ett jävla dåligt beteende rent allmänt. Men att de är just kvinnor är väl egentligen inte relevant?? Jag menar.. idiot kan ju någon vara oavsett kön?

  Hoppas att du får en fin dag Krister och att du ändå kan skänka en positiv tanke till världens alla kvinnor! :-)

 3. Anders

  Att det kommer att ta hundratals år innan diskriminering och våld gentemot kvinnor upphör hoppas och tror jag inte. Hoppas snarare på några få årtionden i värsta fall. Alla, även vi män tjänar på ett samhälle där ALLA människor behandlas väl oavsett kön, sexuell läggning, hudfärg, ursprung etc. Så låt oss hoppas att vi snart har en värld där alla människor får möjlighet att själva forma sina liv till det bästa och bidra till samhällets utveckling. (Och att till och med sådana som signaturen ”Krister” inser värdet av det…)

  Sen så har ju givetvis #metoo-uppropet gjort många av oss medvetna om hur illa det faktiskt stod till när det gäller sexuella övergrepp och jag hoppas att det i varje fall leder till förbättringar på våra arbetsplatser och övriga ställen där män och kvinnor vanligtvis umgås. Så nu ser vi på framtiden med tillförsikt!

  • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

   Hej Anders! Jag hoppas att du har rätt och att det inte ska dröja alltför länge att få positiva förändringar för både kvinnor och män.

   Men ibland blir man så nedslagen när man läser om allt som pågår i världen rent allmänt och ibland känns det ju bara så jäkla hopplöst. Människor rent allmänt (oavsett kön) är ofta så ignoranta och inte ens det faktum att moder jord lider på grund av oss människor verkar få oss att vilja bromsa upp oss själva och börja ägna oss åt lite viktiga insikter. Folk i alla tider har ju alltid försökt härska över djur, natur och andra människor och sådant lär ju aldrig upphöra.

   Men jag gillar Tanken på positiva förändringar. :-) och vad gäller #metoo så är det ju fantastiskt hur långt vi kommit bara under det senaste året och att diskussioner hålls levande i det avseendet varje dag! Sjukt bra!!

   Hoppas allt är bra hos dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>