Inte som förut..

 

..och det är väl kanske både bra och dåligt? Det här med att stänga dörrar faller ju inte alltid så väl ut hos andra, men ibland måste man ju stänga en gammal dörr för att en ny ska kunna öppna sig.

Jag har nog aldrig stängt så många dörrar om mig som jag har gjort under de senaste åren och ibland har jag nästan känt mig isolerad och folkskygg. Vissa gånger har jag nästan blivit stel av skräck bland både kända och okända människor och ibland har jag inte ens känt igen mig själv.

Men det gör inget! För det är nog inte meningen att jag ska känna igen mig själv just nu. Jag tror att det är dags att bygga något nytt och att jag ska lära känna en ny del av mig själv och för att göra det så krävs det att jag stänger några fler dörrar för gott innan de nya kan öppna sig och uppenbara sig, precis så som jag önskar.

Ja, rätt så skumt resonemang tycker säkert några av Er, men för mig är det helt logiskt. Jag har ju trots allt kommit halvvägs i livet och jag måste fortsätta stänga de dörrar där det bara bor kaos och förvirring.

Jag behöver förutsägbarhet i mitt liv och jag gillar ordning och reda… kanske inte i min dagliga tillvaro rent fysiskt, men jag gillar ordning och logik i mina tankar och känslor. (flummigt? Jo, för all del… haha..)

Människor är en stor utmaning eftersom en stor del av de människor jag hittills mött i mitt liv varit både oförutsägbara och opålitliga. Jag själv har också varit en sådan, så jag själv är inget undantag…

Men ju mer jag förstår mig själv, desto större blir behovet av att förstå andra. Och de jag inte förstår eller de som känns falska och oäkta kommer att hamna bakom de dörrar som jag stänger.

För mig är det logik. Saker och ting är ju inte alltid vad de verkar och ju mer jag hittar ”rätt” i det som har med MITT liv att göra, desto mer kommer behovet av att stänga ute det jag inte vill ha eller behöver..

new-door-courage-close-old

Ja, fy fabian.. nu gläntade jag i alla fall BIG tajm på en av mina dörrar och gjorde både en och två metaforer av helt vanliga saker i min tillvaro. Nåväl, det var nog nödvändigt.. Men hursomhelst: Jag är alltså hemma ikväll och…

  1. Tackade Nej till krogen.
  2. Lät lille B sova i sin storebrors rum.
  3. Läser en ny spännande bok.
  4. Äter mitt nya favvosnacks: ”SMASH” från OLW.
  5. Dricker Te.
  6. Letar efter svarta sneakers med kardborreband på nätet.
  7. Bloggar.
  8. Smsar med trevliga människor.

Ja, det var väl inte mer än så jag hade att förmedla ikväll. Men jag hoppas att Ni som läser mår bra och är nöjda med lördagen so far..

Vi ses och hörs!  :-)

heart

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>