Alla är någons barn..

…och att förlora ett barn oavsett orsak är nog bland det värsta som kan hända. Jag kan i alla fall inte tänka mig något värre och bara tanken på det är i det närmaste outhärdlig.

Det har väl inte gått någon förbi att Tim Bergling så tragiskt gått bort endast 28 år gammal. Dödsorsaken är inget jag vill spekulera i, men jag är i alla fall säker på att det är hemskt och helt emot naturen vilken orsaken till hans död än må vara.

En ung människa ska inte dö. En ung människa får inte dö. En ung människa får inte försvinna före sina föräldrar… Men det händer. Vi vet att det händer… och när det händer så går det inte att värja sig emot det. Jag är en känslomänniska ut i fingerspetsarna och jag blir så jäkla ledsen när unga människor går bort. Speciellt när de gör det helt i onödan och själva väljer att ta sina egna liv.

Jag vet att jag skrivit många gånger om det förut, men jag vill ändå påminna Er om att människor som väljer att avsluta sina egna liv är långt många fler än de som dör i trafiken till exempel. Bara här i Sverige så dör ca 1500 personer om året på grund av suicid! Det är hemskt..

Jag gråter inombords när jag hör talas om någon som dör på det sättet.

Någon förlorar sitt barn på det mest fasansfulla sättet… H*n ville (eller orkade) inte leva!  🙁

Och när det gäller unga människor, till synes helt friska och starka så blir chocken i det närmaste förlamande när det kommer ett dödsbud. Det går nästan inte att ta in!

I alla fall så vill jag bara påminna om att det här kan drabba vem som helst, när som helst och jag skulle önska att fler engagerade sig. Jag önskar också att människor ska bli bättre på att bekräfta varandra på positiva sätt och att vi försöker se det som är fint och bra i allt och alla. Det låter kanske naivt, men så ser min önskan ut.

Jag önskar också att unga människor slutade dö i onödan och jag önskar att världen vore en mer människovänlig plats! Jag önskar att vi kunde förstärka ljuset i alla människor istället för att göra allt för att släcka det hos dem vi finner annorlunda på ett eller annat sätt. Alla människor är unika. Så även DU!

Världen kan bli en bättre plats för oss alla och DU kan vara en del i det!

heart

Vila i frid alla unga människor som lämnat jordelivet för tidigt!

(oavsett orsak)

Var rädda om varandra och glöm inte att tala om för dem du älskar att du gör just det!

”I tried to carrying the weight of the world,

but I only have two hands”

elacks

Livet är det vackraste Du har. 

Men också det sköraste…

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.