Vårens alla projekt..

IMG_20190411_191526

Vårens alla projekt..
Ja, det började med att jag tapetserade hos min lillebror, sen fortsatte det med topp-till-tå-renovering på jobbet och självklart så gick det ju inte att stoppa flödet av inspiration så det var ju bara att sätta igång och fixa hemmavid också :-D

Ett säkert tecken på att vinterdvalan officiellt är över.

I alla fall.. badrummet har nytt tvättställ och spegelskåp, tapeter är på väg upp i vardagsrummet, bokhyllor är byggda och ja, som Ni kan se så har även min roliga 80-tals elefant i porslin fått sig en liten makeover. Färgen blev ju allt annat än ”roséguld” som utlovades. Den blev snarare lite lilametallic men den får fortsätta att vara det eftersom den påminner mig om att saker inte alltid blir som man tänkt sig, men att det kan bli bra ändå.

”Perfekt” är inget för mig att sträva efter och det kan ju min söta porslinselefant få påminna mig om.

Det är i alla fall skitkul att spraymåla krukor, porslin och lite annat grejs här hemma. Det finns många roliga saker för oss som gillar så kallade DIY-projekt.

Det mesta är faktiskt roligast att göra själv och hellre loppisfynd med stor potential, än trista (och dyra) designerprylar som inte har någon speciellt annat än dyr prislapp och en tråkig känsla av massproduktion till alla dem som gillar vad alla andra har.

I allla fall så är min tanke om tapeter och inredning i mitt nygamla vardagsrum så här: Jag vill liksom skapa ”utomhus fast inomhus” med så mycket naturliga material som möjligt.

Färgerna ska vara lite ”guldiga” och värma rummet. För nu är jag lite trött på de vita standardtapeterna med gråa inslag som förvisso varit diskreta och lätta att anpassa efter oss och barnens framfart.. men nu är det dags för mitt lilla krypin på Sagovägen att uppgraderas till version 2.0 där jag inte längre behöver tänka ”tåligt och barnvänligt”

Dessutom tapetserar jag över gamla trista saker från svunna tider som dessa tapeter sett och hört. Nu ska det nya ta form och det får ta den tid det tar.

I vanliga fall så far jag fram som en ångvält och gör precis ALLT samtidigt. Men inte nu.

Jag behöver inte stressa eller skynda mig.. för nuet är ändå där jag ständigt befinner mig och i ”här & nu” finns inga tider att passa…

Hoppas Ni mår bra också. :-)

Vi ses!

 

PS: Tapeterna kommet från borosan och en kollektion som heter ”oriental dreams”  De är glansiga och ger en sjukt lyxig känsla i hela rummet..  återkommer nån annan gång med slutresultatet.  :-D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>