Edward Riedl (M)

Rasister, ultranationalister och extremhögern tar nu plats i EU-parlamentet…

Från olika håll i Europa röstas de in av missnöjda väljare. Vissa av dessa företrädare förnekar förintelsen av judarna, andra vill bara tillåta vita människor i Europa och några vill förbjuda koranen. Den gemensamma nämnaren är intolerans och misstänksamhet mot andra människor.

Men det är inte dessa enskilda företrädare som är mest obehagliga – Det är alla européer som genom att lägga sin röst på dessa personer skapar en hårdare och kallare verklighet. För det handlar inte längre om enstaka personer utan faktiskt miljontals européer som röstar fram dessa extrema krafter. Bara i Sverige valde nästan 100 000 personer att rösta på sverigedemokraterna. Det är nästan ett helt Umeå.

Strategin från de etablerade partierna har länge varit att låtsas om att de här samhällskrafterna inte finns. Det är dags att låta sverigedemokraterna släppas in på skolor och andra offentliga utrymmen. De ska få föra fram sina åsikter – Men inte som idag stå oemotsagda. Det bästa sättet att bekämpa mörker är med ljus. Så låt oss syna deras politik och sätta strålkastaren på vad de egentligen står för.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

 1. Isak

  Snacka går ju. Men av alla dina
  blogginlägg, så är dom kritiska in-
  läggen emot rasister och Sverige-
  demokrater räknade på ena hand-
  ens fingrar. I stället så för du nån
  sorts demokratikamp för att ge dom plats i finrummen. Under
  1960-70 talen så hade vi kampen
  mot tokvänstern, och mycket kan
  man nog säga om dessa, men
  några rasister var dom inte. Du
  skulle bli betydligt trovärdigare om
  du använde en hundradel av det
  utrymme som du lägger på kritik
  på vänstern, till att i stället syna
  Sverigedemokraternas politik. Men
  det är väl en stilla nåd att önska om.

 2. Edward Riedl (M).

  Att värna demokratiska grundvärden och att bekämpa främlingsfientlighet får inte stå i motsats till varandra. Sverigedemokraterna skall bekämpas med ord – Inte genom förbud och icke demokratiska metoder.

  Men jag delar din kritik gentemot mig själv. Både jag själv och andra politiker måste i större utsträckning möta deras argument med motargument.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>