Edward Riedl (M)

Vissa ärver oljefält – Vi andra får arbeta ihop våra pengar

Vissa ärver oljefält av någon gammal släkting som köpt en värdelös bit mark i Texas där det senare visar sig finnas olja – Två systrar blir sagolikt rika. En fantastisk solskenshistoria.

Men de flesta av oss har inga ärvda oljefält i Texas eller andra stora rikedomar som väntar. Vi måste arbeta ihop våra pengar genom att gå till jobbet. Då är alliansregeringens jobbskatteavdrag viktigt eftersom det både skapar jobb åt andra men även ger lite mer pengar kvar i plånboken. För en vanlig LO-familj handlar det om drygt 30 000 kronor mer kvar i plånboken när skatten är betald jämfört med när socialdemokraterna styrde Sverige.

Så om du skall ärva något oljefält snart så fundera vem du vill skall styra Sverige efter valet 2010.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

7 kommentarer

 1. Leif

  Tror det är lika svårt att jobba sig rik med eran regering som den andra. Visserligen har ni kanske lägre skatter men allt annat har ju blivit dyrare samt att lönerna knappast gått uppåt.

 2. Och Du inbillar Dig

  Nej någon ny högerregering i Sverige i höst blir det inte. Det räcker med vad Ni ställt till med redan. Skrota trygghetssystemen det har NI varit duktiga på.Läste i Aftonbladet att ung kvinna hade förlorat sitt barn och dagen efter dödsfallet gick hon inte till arbetsförmedlingen och nekas nu sin sjukpenning. Tycker du Edvard att detta är mänskligt och riktigt? Det visar vilken egoismen som styr i högerns Sverige. Ta ansvar för vad Ni ställt till med för de sjuka, svaga och lågavlönade, men ändå bättre är att vi får en ny regering som vet vad solidaritet innebär.

 3. Edward Riedl

  Svar till Leif (2010-03-02 15:15)
  Självklart är det lättare att få pengar över när skatten är lägre. Men som du skriver är det fortfarande svårt att jobba sig rik i Sverige.

 4. Edward Riedl

  Svar till Och Du inbillar Dig (2010-03-02 17:38)
  När jag läste artikeln tror jag att jag reagerade som de flesta andra. Men jag vet som sagt inte mer än det lilla jag läste i tidningen kring detta och på vilka grunder det första överklagandet ändrades. Kan säkert finnas skäl att se över hur det fungerar.

  Men det ändrar inte grunden i alliansregeringen arbetslinje för att klara framtidens utmaningar. Välfärd som vi alla vill ha kostar pengar – Det krävs då att vi är så många som möjligt som arbetar och betalar skatt för att det skall fungera.

 5. Per A.

  Det har alltid varit svårt att jobba sig rik, överallt.

  Sverige och övriga skandinavien har dock en betydligt bättre social rörlighet uppåt än många andra länder.

 6. Edward Riedl

  Svar till Per A. (2010-03-02 20:47)
  Jag har tvärtemot dig tagit del av information av olika slag som visar motsatsen. Att vi faktiskt har dålig social rörlighet i Sverige. Men om du kan tipsa mig om något läsvärt i den riktning som du nämner vore jag tacksam.

 7. Jan Andersson

  Ska du bli rik Edward, ska du fortsätta att vara politiker. Ingen annan grupp i samhället förutom konungen har det lika förspänt som våra folkvalda. Makten att se om sitt hus anförtros den folkvalde, och han är inte dummare än att han ser till att ”skorna är skinande nya”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>