Edward Riedl (M)

Det är bra för studenter att jobba extra

Igår var finansminister Anders Borg (M) på besök i Umeå. Han talade med studenter och frågan om studiemedel och dess storlek dök upp. Anders var tydlig med att han tycker att studenter bör jobba extra under studietiden. Han menar att det är bra att framtidens höginkomsttagare har provat på mindre kvalificerade arbeten inom olika brancher. Jag kan bara säga att jag håller med. Jag körde taxi extra under en stor del av studietiden. Det var både roligt och lärorikt. Något jag verkligen ogillar är överlägsna människor som ser ner på vanligt folk med vanliga jobb.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

7 kommentarer

 1. Pär Andersson

  Ja, i det scenario som nu sätts upp blir dagens höginkomsttagares barn framtidens studenter. De sjukas och arbetslösas ungar kommer inte att kunna få det ekonomiska stöd som krävs för att kompensera de ekonomiska försämringar högerregeringen vill åstadkomma för de studerande. Så både Anders Borg och du gör nog en korrekt framtidsanalys. Såvida den blir mörkblå förstås…

 2. Johanna

  Hur blir det för studerande föräldrar och speciellt ensamstående föräldrar? Många är vi som redan jobbat innan studierna och som har ett ansvar för både hem och studier.

 3. hårt arbetande

  Jag kom då varken från någon rik eller sjuk familj, men jag förstår inte vad det skulle ha för betydelsen när skolan är gratis. Det måste ju bli bättre för arbetsklassen om man tillåts arbeta vid sidan om till skillnad från förr.

 4. Edward Riedl

  Svar till Pär Andersson (2010-03-03 07:43)
  Ditt inlägg osar av fördomar och saknar konkret grund. Studenter på våra universitet och högskolor har utan sparade eller ärvda pengar de bästa av möjligheter att studera då vi inte har avgifter på högre studier som i många andra länder och får både bidrag och lån. Däremot måste den som vill ha det lite bättre under studieåren faktiskt också arbeta extra vilket jag själv gjorde inom taxi mm. Jag tror det är bra att våra framtida höginkomsttagare och chefer också får prova på mindre kvalifiecerade arbeten så de bättre vet andras livssituationer. Om detta och inget annat skrev jag.

 5. Edward Riedl

  Svar till Johanna (2010-03-03 08:36)
  Få andra länder har det bättre än Sverige även för den (idag rätt stora) gruppen studenter. Men det är inte några stora marginaler som erbjuds när man som småbarnsförälder studerar. Jag har själv varit i precis den situationen och jobbade då extra på nätterna genom att köra taxi. Men vi hade klarat oss även utan dessa pengar men då haft mindre att röra oss med.

 6. Your biggest fan

  ”Något jag verkligen ogillar är överlägsna människor som ser ner på vanligt folk med vanliga jobb.” Du menade nog att du ”gillar”, jag tror du skrev ”ogillar” av misstag. Annars vore du inte med i Moderaterna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>