Edward Riedl (M)

Jobbigt för Mona Sahlin

Aftonbladet har lyckats hitta en gammal bok som Mona Sahlin skrivit där hon försvar just RUT-avdraget. Fler än en politiker har skrivit böcker som de senare verkar vilja glömma. Men media är ofta behjälplig när det gäller att påminna. Jag hörde finansminister Anders Borg få en fråga om sin bok när han var i Umeå senast. Han var uppriktig och kallade det för ungdomssynd – Vad ska Mona säga om en bok hon skrev för lite drygt tio år sedan – Knappast ungdomssynd iallafall…

Slutsatsen är att den lilla jobbpolitik som må ha funnits i s-toppen för tiotalet år sedan idag är helt borta. Idag vill inte ens Mona kännas vid att hon haft någon. God kväll.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

13 kommentarer

 1. Johan Karlsson

  Jag blir inte förvånad. Socialdemokraternas kör hårt på populismen just nu. Man hittar en ”orättvisa”, sedan förvrider man denna för att få den att verka större än den är och slutligen stiger man fram som hjälten med lösningen på problemet inför (förhoppningsvis) jublande massor.

  Ser man lite objektivt på det står ju (S) och (M) faktiskt inte så långt från varandra. Båda partier har närmat sig mitten. Det som på senare tid åter fört (S) åt vänster är det påtvingade samarbetet med (V(PK)). Kanske vi i framtiden få se just ett samarbete mellan (S) och (M)?

 2. razmatazuz

  Och din egen partiledare skrev i en bok endast 2 år äldre än Monas att ”svenska folket är mentalt handikappade och indoktrinerade”, att ”välfärdstaten är en omöjlig konstruktion” och att ”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras”. Känns citaten igen? Visst kan man stå för en sak under en period av sitt liv som man inte alls står bakom under en annan. Dessutom var det inte pigavdraget i nuvarande form som Sahlin stödde, utan en förenkling för företagarna i branschen.

 3. Jonas E

  Vi kan ju ta mer nutida jobbiga/lögnaktiga saker för Alliansen:
  CHPersson påstår att inga remissinstanser har varit negativa till förändringarna i sjukförsäkringen.
  CHPersson påstår att ingen utförsäkrad ska behöva söka försörjningsstöd.
  CHPersson påstår att bara 10% av de utförsäkrade skulle behöva vård.
  Littorin lovar att de flesta utförsäkrade skall få högre ersättning i AF:s program.
  Sanningen har visat sig vara en annan.

 4. Lennart

  Politik är i många stycken att ändra sig. Hur många gånger har inte Alliansen ändrat sig sedan 2006!? Då hade ni inte ens en gemensam klimatpolitik… man skulle också kunna ta upp det här med sjukförsäkringen… men man vill ju inte vara elak.

  10 år är en ganska lång tid, och de politiska spelplanen förändras ständigt – av Alliansregeringen och av samhällsekonomin. Oppositionen har m a o att skjuta in sig på ett rörligt mål, ett mål som inte ens fanns för 10 år sedan. Då var landet alliansfritt i både inrikes- och utrikespolitiken.

 5. Jan Lövgren

  Det är så typiskt sandlåda, skyll på varandra i stället för att vara kreativ. Alliansen har misslyckats kapitalt med arbetslinjen och söker nu annat att focusera på. Det enda man åstakommit är större klyftor, en förtvivlan och känsla av hjälplöshet och framförallt större ”utanförskap”. Utbildning för att möta behovet av kompetent och anställningsbar arbetskraft när det vänder är ett av recepten. Alla kurser i skrivande av CV och personliga brev gör inte att det blir fler arbetstillfällen, möjligtvis för cocher.

 6. Edward Riedl

  Svar till Johan Karlsson (2010-03-04 20:54)
  Precis som i de flesta demokratiska länder förhåller sig de politiska partierna i sakpolitiken rätt nära varandra. Det intressanta i politiken är att se de långsiktiga skeendena.

 7. Edward Riedl

  Svar till razmatazuz (2010-03-04 21:16)
  Precis som jag skriver är det många som skrivit böcker, en del som de säkert ångrar idag. Varken Mona, Fredrik eller Anders är i det här fallet bättre eller sämre. Men i olika debatter för de ibland stå till svars för sådant de skrivit och tyckt för länge sedan.

 8. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-03-05 01:11)
  Nu blandar och ger du friskt. Inget av detta förändrar dock min poäng att många politiker säkerligen ågrar vad de tidigare skrivit – Inte minst eftersom tiderna förändras.

 9. Edward Riedl

  Svar till Lennart (2010-03-05 07:43)
  Politiken måste ständigt förändras i takt med samhällsutvecklingen lokalt och globalt. Detta är något i grunden positivt.

 10. Edward Riedl

  Svar till Jan Lövgren (2010-03-05 08:30)
  Jag håller inte med. Hur kan du på fullt allvar mena att jobblinjen inte fungerat. Vi har idag lika många arbetstillfällen i Sverige efter den värsta globala ekonomisk krisen på 100 år som när socialdemokraterna styrde Sverige under global högkonjunktur.

  Jag tror de flesta genomskådar sådant försök till att manipulera debatten.

 11. Edward Riedl

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-03-05 09:44)
  Jag har inte för vana att kommentera på kommando. Dock gick jag in och läste din blogg. Den väckte mitt intresse och du har också fått ett svar.

 12. Kattarina Gradin

  ”Det sovande folket” av just Fredrik Reinfeldt tyckte jag var betydligt mer värt att ta upp än Mona Sahlins bok. Hennes bok var ju iallafall bagatell mot Herr Reinfeldts, men det är lätt att hoppa på andra. Du verkar ha en tendens till det – ger bara en sämre bild. Du kanske kan rekomendera ”Bokslut Reinfeldt”? Den ger en tydlig bild av det ni lovade vid valet och vad ni faktiskt gjort(eller inte gjort). Jag förstår inte varför, du kanske kan förklara?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>