Edward Riedl (M)

Sossepampar vill ha egna pigor

I debatten kring skatteavdraget för hushållsnära tjänster så använder socialdemokraterna en retorik där de menar att ingen skall behöva ha som arbete att städa i andras hem. Sånt kan överklassen minsann göra själv utan statligt subventionerade pigor. Så låter debatten från samma sossepampar som sedan visar sig vara de som själva nyttjar avdraget.

Vore det inte bättre om vi istället kunde lämna denna tråkiga debatt bakom oss. Det är inget fel vare sig att köpa hjälp i hushållet när livspusslet inte går att få ihop och det är inte fel att jobba inom den delen av servicesektorn. Däremot anser jag att det är både fel och omoraliskt av sossepampar att först säga att överklassen skall städa sina egna hem och sedan själva nyttja skatteavdraget.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

 1. leif

  Sossepamparna ingår väl i överklassen med den lön som en riksdagsman får. För dig som inte har koll på vad vanligt folk tjänar. En riksdagsman tjänar på 2 till 3 månader ihop vad en vanligt Svensson tjänar per år. Vet att det är siffror som är svåra att förstå för en moderat men så är det

 2. Edward Riedl

  Svar till leif (2010-03-04 09:21)
  Vad får dig att tro att jag inte vet vad olika yrken ger för löner? Men om du tror att vanligt hårt arbetande folk inte tjänar mer än 10 000 i månaden före skatt så tror jag det är du som saknar verklighetsuppfattning i den här frågan.

  En riksdagsman tjänar 56 000 kronor i månaden före skatt vilket är mer än vad många andra tjänar. Men sossepamparna finns på många ställen inom partiet, fackföreningsrörelsen, egna och kommunala företag mm mm.

 3. lasse

  Billiga knep att vifta med socialdemokratiska politiker som utnyttjar avdragen, ty vi har personliga val hos politiker i alla partier som kan ifrågasättas utan ta fram de verkliga frågorna här, är det rätt att subventionera lyxkonsumtion, ja att köpa tid är en lyxvara och ska det verkligen vara skattefinansierat. Visa siffror om att svartjobb minskar, att de papperslösa jobben minskat och de skatter som inbetalats är större än kostnaden ty annars har detta förlorat sitt syfte på sina egna argument.
  De 280 miljoner som detta kostade 2009 ska ställas mot samhällsnyttan.

 4. Pär Andersson

  Vadå lämna denna tråkiga debatt efter oss? Du tillstår själv i rubriken att det handlar om pigor. Dessutom antyder du att det är mest sossepampar som utnyttjar det. Om du hade haft en sann ambition att avsluta den här debatten med att konstatera att skatteavdrag, även de som har en klar högerprofil även kan utnyttjas av vänsterns höginkomsttagare, skulle du ha visat upp ett visst mått av hederlighet.

 5. Edward Riedl

  Svar till lasse (2010-03-07 00:05)
  Det är inget billigt knep utan faktiskt att belysa hur den nya tidens pampar ser ner på vanligt arbete.

  Dessutom har den här reformen minskat arbetslösheten samtidigt som varje nytt jobb inom sektorn faktiskt leder till ökade skatteintäkter.

  Den enda som med fog kan hävda att samhället förlorat pengar på reformen är den som på fullt allvar menar att staten förfogar över hela vår lön….

 6. Edward Riedl

  Svar till Pär Andersson (2010-03-07 07:13)
  Jag försöker visa hur nedsättande denna benämning av hårt arbetande människor faktiskt är. Ordets makt är stor. Det är samma människor inom socialdemokratin som använder ordet piga i nedsättande tonläge som sedan nyttjar tjänsten. Vad säger det om deras syn på andra människors arbete…

 7. Conny Forsström

  Jag läste Alejandros blogg och han har helt rätt. Han menar att moderaterna (också) borde avstå från att använda sådant man röstar emot. Ni moderater var emot en massa saker, semester bl.a. och nu använder ni detta själva. Borde ni inte avstå rätten till semester då ni var emot detta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>