Edward Riedl (M)

I kommunistdiktaturen Nordkorea svälter folket när diktatorn lyxshoppar

Inget nytt under solen. Precis som  kommunistledarna i Sovjetunionen frossade i överflöd när folket levde i armod gjorde Nicolae Ceausesco inredning i guld när det rumänska folket led. På samma sätt lyxshoppar Nordkoreas ledare när folket svälter.

Trots att det ibland romantiseras över de kommusistiska diktaturerna från vänsterhåll är resultatet för de vanliga människorna i dessa samhällen alltid desamma. Ledarna lever i överföld medan folket svälter och lever i misär.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

31 kommentarer

 1. leif

  I hederliga Sverige tvingas väldigt sjuka människor ut i arbete för att regeringen vill sänka skatten för dom riktigt rika. Vi är alla riktigt imponerade.

 2. Isak

  Aftonbladet tar idag upp, att var fjärde mamma är fattig
  under den Reinfeldtska regeringen. Gruppen har ökat med
  22000 personer under dom sista fyra åren. Fattigdom är inte bara förbehållet kommunistiska diktaturer. I USA
  har vi över 30 miljoner fattiga trots stora rikedomar,
  demokrati och fria medier. Tyvärr så saknas den politiska
  viljan för att lösa fattigdomen i såväl USA, Sverige och
  N.Korea. Om detta så romantiserar Herr Riedl, och tror att marknaden har och är lösningen.

 3. Jonas E

  ”Nu blandar och ger du friskt” skrev du till mig i ett tidigare inlägg, vad är då detta?.
  Går ens (M):S egna anhängare på detta löjliga smutskastnings försök?.

  Vilket block borde egentligen jämföras med Nordkorea?.
  Ska det vara Vänster som alltid strävat efter att utjämna klyftorna mellan dom rika och fattiga?.
  Eller ska det vara Höger som varje gång dom tittat in i regeringsställning ökat klyftorna mellan rika och fattiga?.

  ”Vi är alla riktigt imponerade” skrev Leif
  Så ”imponerade” att vi tycker att ni gjort tillräckligt nu, dags för (M) att vila ett par mandatperioder igen ;)

 4. Edward Riedl

  Svar till leif (2010-03-12 20:51)
  Att jämföra Sverige med världens bäst utbyggda sociala skyddsnät med situationen i kommunistdiktaturen Nordkorea vittnar om mycket dåligt omdöme.

 5. Edward Riedl

  Svar till Isak (2010-03-12 22:53)
  Eftersom vi i Sverige mäter relativ fattigdom så kommer vi alltid att ha fattiga i Sverige trots att de ekonomiskt mest utsatta i en internationell jämförelse har det väldigt bra. Därför går det inte att göra den jämförelsen som du försöker dig på.

  Men att du i samma rad jämför de ”relativt fattiga” i Sverige med Nordkorea där hela befolkningen svälter visar brist på förmåga att förstå hur utsatta dessa människor faktiskt är.

 6. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-03-12 23:20)
  Oaktat vad du själv drar för slutsatser har jag aldrig påstått att kommunistdiktaturen i Nordkorea har någon jämförbarhet med något svenskt politiskt alternativ.

  Men i Nordkorea finns det inga klyftor mellan rik och fattig eftersom alla är mycket fattiga där. Så på det sättet har kommunisterna lyckats väl där.

 7. Jonas E

  Först skriver du:
  ”I kommunistdiktaturen Nordkorea svälter folket när diktatorn lyxshoppar”.

  Sen så kommer :
  ”Men i Nordkorea finns det inga klyftor mellan rik och fattig eftersom alla är mycket fattiga där. Så på det sättet har kommunisterna lyckats väl där”.

  Bestäm dig nu!!, lyxshoppas det i Nordkorea när folket i övrigt svälter, så finns det uppenbara klyftor!!.

 8. Pär Andersson

  Men vad var det egentliga syftet med blogginlägget från början? Någon rykande färsk nyhetskommentar var det ju inte. Jag anar dolda motiv. Kanske vill du mana fram kommunistspöket i största allmänhet?

 9. Fattigdomen i USA

  Varför angriper aldrig högern de ENORMA skillnaderna det är i USA mellan fattiga och rika!

  Men där räknas det väl som ”duktigt” att ”frossa o överflöd” som Riedl talar om.

  Snacka om dubbelmoral!

 10. Fredrik Gustafsson

  Lille Edward tål inte kritik tyvärr Leif. Jag kan inte se utifrån den kritik du skriver att du jämför Nordkorea med Sverige, jag kan däremot instämma i din kritik. Sen är frågan vilka som byggt upp skyddsnätet i Sverige? Inte var det då moderaterna, utan den svenska arbetarrörelsen och socialdemokratin.

  Men det går bra att ta åt sig äran för någonting som man på samma gång aktivt raserar, försvagar och bryter ner. Edvard dina partikollegor gör allt större hål i det skyddsnät du hyllar. Är det svårt för dig att inse detta?

 11. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-03-13 12:00)
  Vad är din drivkraft i ditt skrivande? Jag kan inte låta bli att undra. Jag tror du förstår betydligt mer än vad dina kommentarer ger sken av.

  Självklar finns det en klyfta mellan diktatorn och övriga folket i det här fallet. Det var bloggens innehåll. Däremot finns det ingen välmående överklass eller liknande vilket gör att några klassklyftor inte existerar i den bemärkelsen.

 12. Edward Riedl

  Svar till Pär Andersson (2010-03-13 12:36)
  Jag har sällan eller aldrig några direkt dolda motiv. hela poängen med mitt bloggskrivande är att nå ut med mina tankar kring politiken.

  Kommunistspöket bör vi akta oss för – Självklart. Det är ingen samhällsmodell som leder till något gott för de människor som befinner sig i dem. Kan inte direkt påstå att jag försöker dölja detta i varken den här eller andra bloggar i ämnet.

  Tyvärr finns det en romanisering av totalitära läror (kommunism, nazism mm) och det finns en poäng i att vi ständigt för en dialog kring sådana frågor.

 13. Edward Riedl

  Svar till Fattigdomen i USA (2010-03-13 13:36)
  Om du läser mina bloggar kritiserar jag även de enorma skillnader som finns i det amerikanska systemet. Skillnaden är ändock att människor demokratiskt röstat fram politiker och politik där vilket inte är fallet i Nordkorea tex.

 14. Edward Riedl

  Svar till Fredrik Gustafsson (2010-03-13 14:28)
  På vilket sätt anser du att du bidrar till en bra debatt genom ditt språkbruk? Du är ingen bra ambassadör för socialdemokraterna så som du skriver för tillfället.

 15. Jonas E

  Drivkraften till mitt skrivande är enkel, bort med (M) ur regeringsmakten.
  Jag är mer Anti(M) än för(S), med tanke på allt som Alliansen förstört under denna mandatperiod:
  Dyrare medlemskap i facket (avskaffad skattereduktion),dyrare medlemskap i a-kassan,Svårare att få a-kassa,Sänkt ersättning från a-kassan,Sänkt ersättning vid sjukdom,Utförsäkringar,Förhårdade sjukdomsregler,Slopat rehabiliteringsansvar för arbetsgivare,Utförsäljning av statliga bolag,Avskaffad stopplag för utförsäljning av sjukhus och allmännyttiga bostäder,Neddragning av vuxenutbildning,osov.
  Allt är bättre än (M).

 16. Elmar Friesli

  Eftersom att jag personligen som f d utländsk underrättelseagent har jobbat flera gånger i Nordkorea, så vill jag enbart bekräfta Riedls påstående att de Nordkoreanska ledarna verkligen lever i dus och brus och låter mat och lyxartiklar flyga in från utlandet. Det är väldokumenterat.

 17. Hervoris

  Jonas E; Så sant, och som du skriver OSV, listan är längre än vi ens kan uppskatta än; minskade o ändrade statsbidrag, urholkad och instabil skattebas, och för att inte tala om mänskligt lidande, oro otrygghet, nu är vägen kort till social oro i samhället! Igen-OSV.
  Insikt saknas, egennyttan regerar!

 18. ck

  Det är helt galet det som pågår i Nordkorea. Men Du Edward Riedl, visst vet du väl vad som pågår i militärjuntans Burma. Om detta skriver Du inte, beror det på att militärjuntor och fascismen är den svenska högerns favoriter? Och man skall ju inte kritisera sina idoler och förebilder.

 19. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-03-13 17:14)
  Du låter som ett eget första maj-tåg med alla dina påståenden om hur dåligt allt blivit. Till skillnad från dig ser jag hur många förbättringar som gjorts för att Sverige även i framtiden skall vara ett välfärdsland.

  Titta på Grekland där den offentliga sektorn byggdes ut snabbare än vad landets ekonomi tillåtit. Nu står landet på ruinens brant och stora neddragningar har gjorts och fler kommer att följa.

  Alliansens jobbpolitik gör det möjligt för Sverige att fortsätta ha ett av världens mest omfattande välfärdssystem och dessutom fortsätta förbättra det.

 20. Edward Riedl

  Svar till Hervoris (2010-03-13 22:21)
  Statsbidragen till landets kommuner och landsting för 2010 är högre än de var under den socialdemokratiska regeringen. Så vad menar du när du skriver att statsbidragen minskat? Det är rent felaktigt…

  Din kommentar bygger på känslor och inte fakta.

 21. Edward Riedl

  Svar till Vidar (2010-03-14 09:14)
  Skillnaden är precis som när Obama innan han blev president lovade att han, likt Fredrik Reinfeldt, sa att han ville erkänna folkmordet att verkligheten för en statschef är annorlunda än för en icke statschef.

  Då måste andra aspekter tas med i bilden. Vad vill vi uppnå? Vad händer med den positiva utvecklingen i landet om vi spetsar till det? Hjälper ett sådant ställningstagande den pågående försoningsprocessen? Hur kommer detta att påverka handelsförbindelser och utbytet mellan länderna?

  Listan kan göras mycket längre. Inget försvar utan en trolig förklaring.

 22. Edward Riedl

  Svar till Vidar (2010-03-14 09:14)
  Del 2:

  Sedan det inträffade 1915 har socialdemokraterna innehaft regeringsmakten under väldigt lång tid. Så hade de velat erkänna eller fördöma folkmordet har de haft chansen vid åtskilliga tillfällen. Men troligen har socialdemokratiska statsministrar likt Fredrik Reinfeldt ställts inför liknande avväganden.

 23. Edward Riedl

  Svar till ck (2010-03-14 09:53)
  Synnerligen märklig kommentar.

  Men ditt sätt att skriva påminner om hur den svenska vänstern hanterar debatten när det gäller kommunistdiktaturer. Men du/ni missar en verklig poäng.

  De svenska kommunisterna i vänsterpartiet och andra vänsterrörelser har under åren haft olika sammarbeten och utbyten med allt från Sovjetkommunisterna till de på Kuba.

  Vid inget tillfälle har moderaterna haft samarbeten/utbyten med totalitära militärregimer.

 24. ck

  Men kvar står frågan varför kritiserar Du inte militärjuntan i Burma? Det som pågår där tycker Du tydligen är helt OK.

  Om riksdagens beslut om folkmorden som turkarna utfört mot armenier mfl så påstår nyhetsbyrån Reuters att statsminister Reinfeldt skall ha ringt upp den turkiske premiärministern och förklarat att inte är överens med den svenska riksdagen. Är detta sant så är det dags för KU att ge Reinfeldt en riktig uppläxning. En statsminister skall följa riksdagens beslut. Men det är väl så att högerpolitiker tror sig få göra som de vill. Demokrati är bara ett spel för galleriet.

 25. Jonas E

  Till skillnad från dig så har jag grund i statistik, artiklar och forskning för mina påståenden.

  Att använda Grekland som exempel är löjeväckande.
  Sveriges ekonomi var god under förra regeringens politik, och skulle förmodligen också fortsatt vara så också utan Alliansens utförsäringspolitik.
  Vi kan ju ta USA som ett exempel på hur en sänks-skatt-löser-allt politik fungerar.
  Dom har ju hållit på med denna politik i 30år, och var har dom för det: sanslöst stora budgetunderskott, stora klyftror, hög kriminalitet

  Men det är ju tydligen dit som (M) strävar med sin mer-åt-dom-rika politik

 26. Edward Riedl

  Svar till ck (2010-03-14 11:41)
  Det finns mycket jag är kritisk emot. Tyvärr hinner jag inte skriva om allt på bloggen. Men att ta det för intäkt att jag skulle vara för en diktatur måste tillhöra bland de mest absurda påståenda jag läst.

  Men utifrån ditt eget resonemang är du tydligen för barnaga, kvinnomisshandel och judeutrotningen. Jag menar eftersom du inte skrev att du är emot så tycker du tydligen att det är helt ok….

  Jag är emot alla diktaturer oavsett under vilka premisser de verkar. Problemet för vänstern (dock inte alla) är att de ständigt rusar till kommunistdiktaturenras försvar.

 27. Hatar vänsterdiktaturer

  Håller med signaturen ck. Varför inte kritesera den postkommunistiska diktaturen i Burma som hålls under armarna av den kommunistiska stormakten Kina?

 28. Edward Riedl

  Svar till Hatar vänsterdiktaturer (2010-03-14 22:58)
  Som jag skrivit många gånger är jag givetvis emot alla diktaturer även om jag inte i varje inlägg räknar upp dem alla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>