Edward Riedl (M)

Förvånad

Jag blir förvånad när jag läser den socialdemokratiske LO-ordförandens artikel i aftonbladet. Jag håller med henne om problembeskrinvninggen att de med låga inkomster har för små marginaler för att spara ihop till en liten buffert för oförutsedda utgifter. Därför har jag svårt att förstå hur hon kan kombinera sin roll som LO ordförande där hon kräver dessa ökade ekonomiska marginaler för sina medlemmar samtidigt som hon som toppsosse vill höja skatterna för de som arbetar. Jag får det helt enkelt inte att gå ihop.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

10 kommentarer

 1. Waldemar

  Oj. oj. oj, du är otrolig!

  Din blogg är ”trams” och alla andra ”förnedrande” ord som du brukar användea på din blogg!

  Glöm det med skattehöjning för oss normalinkomsttagare – det är er ”egoister” som vi skall igen pengarna ifrån -”godagarna för de besuttna är över”

  ”Gå i sjön ni egoister” är er tid är över, nu tar ”folket” över!!!!

 2. Jonas E

  Det är mycket som inte går ihop i politikens värld, som till exempel Högerns ständiga vilja att sälja ut statliga vinstgivande bolag.
  Vinstgivande bolag ger ju ett mindre behov av skatteintäkter, och därmed mindre skatt, så varför då sälja ut?.
  Nu menar jag inte bolag typ SAS, utan bolag typ Vattenfall.

 3. Allianssaren

  Återigen mycket bra inlägg. Nog har väl även LO-ordföranden insett att det är landets för löntagarnas plågsamt höga skatteuttag som gör det svårt att spara. Trots detta för mig självklara faktum så vill Ohlyansens partier klämma åt folk med vanliga inkomster ännu hårdare. Tom Göran Persson dömer ut de planerade skattehöjningarna som direkt slår mot vanligt folk, dvs fjärde steget av jobbskatteavdraget samt rejält höjda energiskatter. Detta trots att prognoserna peker på överskott i landets finanser redan ifrån 2012.

 4. Conny Forsström

  Det är enkelt att få den matematiken att gå ihop, Riedl. Skatter finansierar välfärd så att den som har det dåligt ställt inte behöver betala 30000 för en blindtarmsoperation. Det är precis därför som det måste finnas skatter som kan finansiera den välfärd som de rika klarar sig utan men som är livsnödvändig för den som inte har råd att spara ihop en buffert.

 5. Edward Riedl

  Svar till Waldemar (2010-03-19 20:35)
  Du låter som en tvättäkta kommunist – ”Nu tar folket över”. Allianspartierna samlade i förra valet en majoritet av svenska folket bakom sig för den politik vi idag bedriver. Detta skedde som sagt i ett demokratiskt val. Kommunister utan folket bakom sig har historiskt använt dina ord när diktatur och förtryck införs.

 6. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-03-20 00:41)
  Kan du istället inte förklara hur Wanja som LO ordförande och sossepamp i er högsta partiledning får ihop sina roller?

 7. Edward Riedl

  Svar till Allianssaren (2010-03-20 06:55)
  Problemet är att Wanja som både sossepamp och fackpamp inte kan få ihop sina roller och krav eftersom de ibland går rakt emot varandra…

 8. Edward Riedl

  Svar till Conny Forsström (2010-03-20 08:36)
  De för vanliga löntagare stora skattesänkningar i form av jobbskatteavdraget har inte inneburit att välfärden försämrats – Tvärtom har vi istället lyckas förstärka den. Så ditt eget resonemang går inte ihop.

  Er politik leder till en negativ spiral där högre skatter leder till förre som jobbar vilket i sin tur gör att ni måste ta ut ännu högre skatter för att få in lika mycket skattepengar till välfärden. Vi har istället vänt den spiralen vilket innebär att sänkta skatter leder till fler i arbete vilket leder till ökade skatteintäkter (exlusive den globala ekonomiska krisen).

 9. Jonas E

  Ska jag förklara hur Wanja får ihop sina roller!!, när du inte kan förklara hur du får ihop dina teorier!!:
  Det enda som är sagt från dom RÖD-Gröna om att höja skatten för dom som arbetar, är dom som har 30.000 eller mer i månaden, och har villor värda 6 miljoner eller mer. Allt annat är rena gissningar från din sida.
  Men, men, det är april snart och då kommer budgetarna.
  Dessutom så kommer de första utförsäkrade ut från AF:s program då: upp till bevis för Alliansen då alltså.

 10. Edward Riedl

  Svar till Jonas E (2010-03-20 12:13)
  Eftersom verkligheten och de röd-grönas politik ännu inte är förenliga så famlar vi alla i mörkret hur detta skall fås att gå ihop. Men deras kritik av alliansens politik ger förvisso viss vägledning. Därav våra gissningar om vad som komma skall. Men det blir intressant att höra vilka förslag som kommer fram i slutändan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>