Edward Riedl (M)

Nu skall frun och grannen få reda på om du är en sexköpare

Justitieminister Beatrice Ask (M) menar att det skall bli mer kännbart för sexköparna att få brev från myndigheterna. Frun och grannarna skall bara genom brevet kunna se vem som är misstänkt för sexköp.

Det har funnits en vilja från myndigheterna att hjälpa enskilda lagbrytare att inte behöva utsättas för obehaget att frun och andra får reda på vad som hänt. Vanligt är att man skickar brev till arbetsplatser för att familjen inte skall få kännedom om vad som hänt.

Personligen tror jag att det finns hantering som ligger mellan offentlig skampåle och att hjälpa sexköpare att dölja vad de gjort.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

 1. Mandi

  Det finns en STOR skillnad mellan att vara misstänkt och att ha köpt sex. Att hänga ut folk som inte ens dömts är bara tänktbart för en modrat som beatrice ask som tror sig gynnas av bisarra mediautspel.

 2. D.Johansson journalist

  Undrar om hon själv har rent mjöl i påsen, såg dessa videos…..om något riktigt stort man tystat ner…hmm..som annars

  allvarligt skadat sverige med tanke på att polis/åklagare/skl/hsan/socialstyrelsen/fsk/afa

  försäkringar/landstingspolitiker/läkare, med många mfl hade kommit ordentligt vid skampålen.

  Kanske lämpligt att göra en ”groda” och sedan avgå….

  Någon måste ha hållit i trådarna och tystat i alla led..någon med absolut makt över rättsväsendet…..

  http://www.youtube.com/watch?v=aHQrbgI9Fxg

  http://www.youtube.com/watch?v=uCOvH08MY_Y

  Ytterst märkligt att inte ge kvinnan rätt.

 3. Michael Gajditza

  Justitieministern vill återinföra den medeltida skampålen och vid den ska misstänkta fästas för allmänt beskådande och bespottande. Att oskyldiga kommer att drabbas är inget ministern bekymrar sig om. Bortsett från att det vittnar om en människosyn som är avskyvärd så innebär ministerns förslag också ett direkt brott mot Europakonventionens artikel 6.2, en artikel som också utgör något av hörnstenen i en rättsstat. Du har rätt att betraktas som oskyldig intill dess att det finns en lagakraftvunnen dom som säger annorlunda. Asks utspel är exempellöst och Beatrice Ask borde omedelbart avgå!

 4. LP

  Det är inte bara en mindre miss Beatrice Ask har gjort. Hon har förverkat sin plats som justitieminister med sitt uttalande. Att hon tar tillbaka uttalandet har mindre betydelse. Faktumet att hon överhuvud taget kan göra ett sådant uttalande, som bryter mot grundläggande rättsprinciper och upplysningsideal, innebär att hennes förtroende som justitieminister försvunnit. För att moderaterna ska kunna behålla sin intellektuella heder måste Ask avgå.

  Alla ska behandlas lika inför lagen och alla ska behandlas som oskyldiga tills motsatsen har bevisats.

  Blir tjära och fjädrar nästa förslag?

 5. Edward Riedl

  Svar till Mandi (2010-03-20 14:54)
  Nu har hon backat från delar av detta vilket är bra. Däremot finns det en poäng i att inte hjälpa misstänkta att dölja att de är misstänkta för brott mer än andra grupper misstänkta.

 6. Edward Riedl

  Svar till Maria Lindvall (2010-03-20 17:29)
  Grundfrågan är varför vi skall hjälpa just sexköpsmisstänkta att dölja misstanke och sedan eventuellt dom. Sedan anser inte heller jag, vilket jag också skrev, att misstänkta skall ställas vid skampålen.

 7. Edward Riedl

  Svar till D.Johansson journalist (2010-03-20 21:17)
  Jag har inte tid att gå in på alla dina länkar. Har du en fråga får du gärna ställa den. Däremot hinner jag inte gå dig till mötes att läsa allaa länkar du föreslår.

 8. Edward Riedl

  Svar till Michael Gajditza (2010-03-21 06:30)
  Nu har hon backat från det som kan anses som en modern form av skampåle. Däremot är det frågan om det är myndigheternas uppgift att hjälpa misstänkta och möjligen senare dömda sexköpare att dölja detta mer än för personer med andra brottsmisstankar? Jag tror det i botten finns en syn där sexköp inte ses som ett allvarligt brott – Därför hjälper man misstänkta och dömda att dölja detta. Det ser jag som bekymmersamt.

 9. Edward Riedl

  Svar till LP (2010-03-21 10:39)
  Nu har hon backat från det som kan liknas vid en modern skampåle för misstänkta. Jag delar din uppfattning att man är oskyldig tills dess motsatsen är bevisad. Om detta är vi nog alla eniga.

  Däremot lyfter hon en viktig fråga varför samhället anser just misstänkta och dömda sexköpare som särskilt skyddsvärda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>