Edward Riedl (M)

Landstingsfullmäktige: Patientsäkerhet i sjukvården

Just nu pågår en debatt om patientsäkerhet och hur vi skall arbeta för att minska riskerna med vårdrelaterade infektioner. En utvikning i debatten handlar om riskerna med hög antibiotika användning. Det är en viktig fråga som idag har väldigt lite utrymme i det offentliga samtalet. Men konekvenserna med alltför hög användning av antibiotika kan få oöverskådliga följder. I en nära framtid med resistenta bakterier kan idag enkelt botade sjukdomar sakna effektiva läkemedel för bot.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>