Edward Riedl (M)

Vad har media för ansvar?

Det tragiska som hänt i Bjästa har nog undgått få. Den mediala uppmärksamheten är bra då det förhoppningsvis leder till att andra inte skall drabbas av liknande händelser. Men namnen "Linnea" och "Oskar" är fingerade. Problemet är bara att det faktiskt finns en som heter Oskar i "Linneas" klass fast han är självfallet inte den fingerade "Oskar". Den riktiga Oskar, som är oskyldig till väldtäkt, tvingas nu efter medias klavertramp med ett fingerat namn att fly samhället i rädsla för repressalier. Medias bristande omdöme har skapat ytterligare ett offer i den här tragedin.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

11 kommentarer

 1. Lennart

  Det är inte medias fel att grabben blev Oskar i i ”Uppdrag granskning”, men det var mycket slarvigt och ogenomtänkt gjort av ”Uppdrag granskning” (som ju är en mycket liten del av mediabranschen). För övrigt stavar du våldtäkt fel.

 2. Leif

  Vilket ansvar har politiker för ansvar. nu kommer det fram att en cancersjuk människa tvingas arbeta pga era nya sjukförsäkringsregler. Vems ansvar är det? Det är ju så dumt att nån borde låsas in.

 3. lf

  Ja man ju fråga sig vad media har för ansvar.Tycker du att programmet ”uppdrag granskning” har gjort ett felaktigt program?Du fokuserar på Oskar men varför fokuserar du inte på våldtäktsmannen.Den unga kvinnan har tvingats fly till annan ort vad tycker du att hon borde göra.
  Du har en konstig människosyn.

 4. Edward Riedl

  Svar till Lennart (2010-03-29 13:14)
  Jag har rättat till stavfelet. Visst var det en liten del av media som gjorde detta misstag. Däremot är grundfrågeställningen kring medias ansvar inte ointressant när människor drabbas.

 5. Edward Riedl

  Svar till Leif (2010-03-29 19:15)
  Jag har läst artikeln men vet inget mer än det som står där. Jag lider med alla människor sm hamnar i kläm och vår uppgift som politiker är att minimera sådant. Sedan är det alltid ett problem att kommentera enskilda personer eftersom försäkringskassan har sekretess och inte får uttala sig om det enskilda fallet. Det gör att vi endast får den ena sidan av myntet i dessa frågor.

 6. Edward Riedl

  Svar till lf (2010-03-29 21:22)
  Om du läser min blogg igen så ser du nog hur plump och felaktig din kommentar är. Jag menar att det är onödigt att av oaktsamhet från medias sida skapa ytterligare ett offer i den här tragedin. Det förminskar på intet sätt det som flickan utsatts för. Om du tycker att det är rimligt är jag mer oroad av din människosyn…

 7. lf

  Ja självfallet är det beklagligt att oskyldiga drabbas.Det beklagar jag verkligen.Ursäkta om jag inte är helt uppdaterad.Klavertrampet vilket media syftar du på?
  Men du som blivande riksdagsman borde väl lyfta frågan ytterligare.Vad är det för fel på samhället då merparten av ungdomarna står upp i kyrkan att applåderar en våldtäktsman.Du behöver inte vara oroad för min människosyn.Jag står för humanism,jämlikhet och ett solidariskt samhälle.

 8. Edward Riedl

  Svar till lf (2010-03-30 16:26)
  Uppdrag granskning gjorde inslaget där den oskyldiga pojken drabbades. Sedan mångfaldigades detta av övriga media.

  Att som du och andra belackare försöka använda det jag inte skriver emot mig och andra är ett trist sätt att skriva. Men läsarna genomskådar dock sådant.

 9. lf

  Ni läsare ser ni skillnaden.Vad EV vad ute efter var Uppdrag Granskning som han inte gillar.Här fokuserar en blivande riksdagsman på en person som förutom den drabbade blir drabbade.
  Själva huvudfrågan undviker han ”Hur kan detta uppstå”.
  Edvard Riedel förklara dig!
  Sen ett trist sätt skriva?!
  Belackare Vem är dessa?

 10. Emil Säfvenberg

  De individer som inte kan skilja på namn och person borde lämpligen stå under någons ansvar. Att media skulle axla den rollen känns främmande.

 11. lf

  Ursäkta att jag av anledning inte svarat men jag tillhör ju dina belackare.
  Belackare det är vad du är och jag är också det.Men om du varit lite ödmjuk har du sagt kritiker.
  Vad jag menar är att din blogg var ute efter ”Uppdrag granskning” och drar fram en person.Men som blivande riksdagsman undviker du att svara grundfrågan.Men det är ju enklare att dra fram ett enskilt fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>