Edward Riedl (M)

Vad vill (S) med pensionerna – Egentligen?

Alliansregeringen har vid två tillfällen sänkt skatten förpensionärerna och nu aviserar man ytterligare en skattesänkning för dem. Genom jobbskatteavdraget för dem som arbetar har det blivit mer lönsamt att arbeta och fler har fått jobb. Det har inte inneburit att pensionerna blivit lägre eller att pensionärerna fått en pensionärsskatt som de röd-gröna velat göra gällande. Socialdemokraterna har gjort ett stort nummer av att lön och pension skall beskattas lika. Men de har inte berättat hur det skall gå till. Antingen höjer de tillbaka skatten för de som arbetar för att hålla sitt löfte vilket inte innebär att gruppen pensionärer får det bättre utan att de som jobbar får det sämre. Eller så sänker de skatten för pensionärerna lika mycket som jobbskatteavdraget inneburit. Men hur skall de då finansiera detta? De röd-grönas politik är fortfarande höjt i dunkel. Det enda vi vet är att en fortsatt alliansregering kommer att innebära stora förbättringar för pensionärerna utan att de som arbetar får det sämre.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>