Edward Riedl (M)

De allra rikaste slipper undan som vanligt om sossarna får bestämma

Nu är de röd-gröna klar med en av alla sina planerade skattehöjningar. De vill återinföra förmögenhetsskatten så att det inhemska kapitalet återigen kommer att fly vårt land. Utan riskkapital kommer färre företag att starta och jobben bli färre. Men det följer den röd-gröna linjen hela vägen.Men det värsta av allt är att de tänker införa ett tak så att de allra rikaste inte skall behöva betala. Smaka på den.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

17 kommentarer

 1. lf

  Ja,EV kör på i känd stil.Om de allra rikaste måste betala lite mer i skatt så flyr de Sverige.Om de allra rikaste måste betala skatt för hushållsnära tjänster,då anställer de svart arbetskraft.Vilken skattemoral har höginkomsttagarna?
  Budskapet är tydligt från EV och de högavlönade.Öka skillnaderna i samhället annars blir vi skattesmitare på ett eller annat sätt.Detta mina vänner är den tid då girigheten står i full blom och den representeras av tydligt av EV.

 2. Isak

  Herr Riedl fäller krokodiltårar över att dom rikaste kommer
  för lindrigt undan. Lugn Herr Riedl dom rikaste kommer inte
  undan. Vi har tekniker som gör att dom snällt kommer att
  få göra rätt för sig. Dom röd/gröna kommer sakta men säkert
  att ta Sverige ur krisen, som Alliansen så lättvindigt smi-
  tit undan. Dom röd/grönas första uppgift blir att skapa
  full sysselsättning med ansvar och omtanke kring den lilla
  människan. Det misslyckades den borgerliga Alliansen med,
  och det kommer även att bli dess fall.

 3. Emil Säfvenberg

  Noterar din frustration av att de rikaste kommer undan billigare. Mauderaterna kanske har något bättre förslag? Behöver du fly med kapital kan jag rekommendera Amerika, där är det så gott om jobb att många har två-tre stycken.

 4. Edward Riedl

  Svar till lf (2010-04-28 17:42)
  Problemet med ditt resonemang är just slutsatsen Mona och co gör. De sätter åt miljonärer och låter miljardärerna komma undan med sitt förslag. Sila mygg och svälja kameler kallas det. Intressant att du som vanlig medborgare försvarar deras beslut på området…

 5. Sossen

  Men snälla Riedl.

  1. Den nya skatten är konstruerad just för att undvika att folk flyr landet eller gömmer pengar. Genom att ha ett tak undviker man i hög grad de problem den förra skattekonstruktionen hade.
  2. De allra rikaste ska visst betala skatten precis som alla andra. De ska t.o.m betala mAxImAl skattesats på 5 miljoner för singelhushåll och 10 miljoner för multihushåll.

  Vi behåller skatteintäkter från de allra rikaste. Det är ju mycket bättre än ingenting. Som moderat kan du glädjas åt att de rika i alla fall får ett maxtak. Förstår inte riktigt vad som är problemet.

 6. JonasE

  Så att sätta brytpunkten för höjd skatt på 40.000/månad är att låta rika slippa undan.
  Dags att ta av sig skygglapparna nu Reidl, att gynna dom rika är ju (M):s motto, även om man döljer det med att kalla det för annat: jobbskatteavdrag, arbetslinje, osov..

 7. Lars Valler

  Retorik ä kul, men din haltar ty vad du skriver är att man inte alls bidrar om man passerar detta tak, men du menar väl att man inte behöver bidra ytterligare? Eller du kanske likt min syster menar att det är inte vad du säger utan vad du menar som betyder något? Inte för att jag vill föra debatt om svenska språket denna sena timme men jag antar att din poäng är enligt nationalekonomin flyttar kaital efter bäst avkastning. Konstigt att den teorin inte funkade när höga skatter och full sysselsättning fanns, att riskkapital finns och fanns beror mer på tilltro än skatt. Tacka vet jag wallenberg

 8. Andreas Georgsson

  Fakta är ju ändå att Alliansen skattar miljonärerna och miljardärerna som du uttryckte det, med 0 kr i förmögenhetsskatt. Här är det max 5 – 10 miljoner kr till denna grupp. Ger 4 miljarder rakt in i välfärden.

  Alliansen har tagit 140 miljarder i skattesänkningar från välfärden.

  Resultat:
  1. Sämre välfärd
  2. Fler arbetslösa
  3. Ökade klyftor mellan rik och fattig.

 9. Edward Riedl

  Svar till Emil Säfvenberg (2010-04-28 19:29)
  Jag förstår inte riktigt logiken hos er socialister som först skall klämma åt de rika men i vanlig ordning hittar modeller, undantag och lättnader för de alra rikaste och i vanlig ordning istället skattar sönder vanligt folk med vanliga inkomster. Jag hoppas väljarna genomskådar er innan det är försent denna gång. Priset i form av förlorad ekonomisk tillväxt och försämrad välfärd är högt.

 10. Edward Riedl

  Svar till Sossen (2010-04-28 19:46)
  Problemet är att ni som vanligt kommer att skatta sönder vanligt folk med vanliga inkomster oaktat att er retorik förändrats.

 11. Edward Riedl

  Svar till Alejandro Caviedes (2010-04-29 00:08)
  Jag hoppas att folk hinner se skillnaden innan det är försent. Ni är inte längre ett parti för de som arbetar.

 12. Edward Riedl

  Svar till JonasE (2010-04-29 01:29)
  Er retorik går inte längre ihop med verkligheten. Ni för människor bakom ljuset och jag hoppas väljarna genomskådar er innan det är försent.

 13. Edward Riedl

  Svar till Lars Valler (2010-04-29 02:05)
  Jag noterar din vördnad för de allra rikaste vilket också tyckts präglat den socialdemokratiska utformningen av skattepolitiken.

 14. Edward Riedl

  Svar till Andreas Georgsson (2010-04-29 02:25)
  Vi har sänkt skatter som gör att jobben kan växa fram. Först och främst skatten på arbete som gör att vanliga människor med vanliga arbeten med vanliga inkomster har en hel månadslön mer kvar i plånboken varje år när skatten är betald. De röd-gröna partierna riskerar att helt rasera svensk ekonomi om de återgår till den politik som de bedrev innan allainsregeringen tog över.

 15. JonasE

  Samtidigt dom rikare blivit rikare av Alliansens politik så har risken att leva i fattigdom har fördubblats från 8 procent 2003 till 16 procent 2007, för den som är sjuk, arbetslös eller pensionär.
  Orsakerna är försämringar i välfärdssystemen för arbetslösa, pensionärer och sjuka.
  EU:s statistikdatabas, visar att andelen arbetslösa fattiga i Sverige ökat från 25 procent 2006 till 38 procent 2008.
  Inget annat EU-land har utvecklats på motsvarande sätt.
  4 av 10 arbetslösa levde under den svenska fattigdomsgränsen 2008.
  Alliansens politik är en fattingskapande politik, som bara gynnar rika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>