Edward Riedl (M)

Saknar sossarna egen politik?

Socialdemokraterna visar gång på gång hur de tänker hantera bristen på egen politik. Genom smutskastning och att medvetet förstöra för andra partier när de kampanjar visar vissa socialdemokrater politikens sämsta sida. Varenda dag träffar 10-15 moderater väljarna på olika ställen i Umeå och Västerbotten. Vi har ingabetalda ombudsmän likt socialdemokraterna utan merparten är medlemmar med andra jobb som på kvällar och helger jobbar stenhårt för att vinna valet i höst. Uppenbarligen bli vissa socialdemokrater så stressade att de istället för att bedriva egen politisk verksamhet medvetet bryter sig in i moderaternas facebookgrupper och förstör. Dessutom skryter de om detta. Trist.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

34 kommentarer

  1. Oscar

    Men snälla högermän Edward och Paul inte har ni väl ensamrätt på att förstöra?

    Ni har förstört livet för många Svenskar under er period vi makten, sjuka, arbetslösa , ungdomar och pensionärer har fått ”betala” för era synnerligen orättvisa skattesänkningar till de som tjänar mest i samhället – det ”högergubbar” är att förstöra!

  2. Rödgrön väljare

    Bomerang effekt på bloggen. Ni för ingen egen politik själva på bloggen. Kastar istället med jordspridaren mycket dynga på rödgröna sidan. Den humoristiska sossen har det roligt i livet, något som moderater saknar tydligen för den syns i eran politik.

  3. Sosse-Ida

    Edward, evenemanget på Facebook var ett öppet evenemang för alla facebooks användare att ta ställning till om de vill delta. Det stod även att man får ta med sig vänner till evenemanget. Det kommer säkert tusentals sådana evenemang på facebook varje dag. Att vi var där och kryssade för att vi tänkte delta var ett skämt, vi gjorde det bara för att vi kunde. Att du tar saker och ting som händer på facebook så seriöst skrämmer mig, ett öppet facebook-event är inget seriöst sätt att planera kampanjer på. Däremot kan det vara en bra informationskanal.

  4. litentanta

    Tänker på hur jag ska säga nej tack till eventuellt knackande moderater, kan jag använda samma argument som mot hallelujah-tomtarna eller räcker det om jag målar ett rött V på dörren 😉 ?

  5. storgubba

    litentanta: Det är nog bara att måla på! Då vet vi vars vi ska gå, det gör det bara lättare att hitta.

    Oscar: Du menar som ”de vänstra blocket” gjorde sverige till ett blomstrande land på 90 och halva 00 talet? Dax att vakna upp.

  6. Edward Riedl

    Svar till Oscar (2010-05-07 09:15)
    Vi lever i en demokrati och måste respektera att inte alla tycker som vi själva gör. Det gäller både moderater och socialdemokrater. Däremot behöver vi inte medvetet förstöra för varandra och använda smutsiga metoder.

  7. Edward Riedl

    Svar till Georg (2010-05-07 09:25)
    Bra humor bygger på att alla tycker det är lite småsoligt. Att klä ut sig till Reinfeldt och ta med en lie och leka döden eller att medvetet förstöra andra partiers kampanjer tycker jag inte är humor. Jag hoppas andra sossar förstår skillnaden och tar tag i sina bråkstakar.

  8. Isak

    Nu är det dags att Moderaterna gör upp med sina anhängare
    som är inne på bloggarna och förfalskar inlägg och kommen-
    tarer. Det märkliga är att när det varit kritiska kommen-
    tarer på Moderatbloggarna Riedls, Redstigs och Sundlings
    sidor så har det också varit flest falska kommentarer.
    Själv så har jag varit utsatt för mer än tio st. MYH och PO Moström för många fler. Har lite svårt att förstå vad
    man försöker uppnå. Om man nu inte vill ha kommentarer så kan man ta bort den delen om man vill.

  9. Edward Riedl

    Svar till Rödgrön väljare (2010-05-07 09:36)
    Det finns många sätt att förklara och försvara smutsiga metoder – Detta verkar vara ännu en sådan. När sossar klär ut sig till Reinfeldt och leker döden med lie eller förstör aktiviteter för andra partier menar ni att detta är humor (vilket för mig är obegripligt). Men om någon kritiserar sossarnas brist på politik ser ni det som påhopp… Jag menar att vi skall prata politik.

  10. Edward Riedl

    Svar till Sosse-Ida (2010-05-07 10:08)
    Oaktat vad du har för egna tankar kring facebook förstår jag inte på vilket sätt du rättfärdigar att förstöra för andra partier… Är det inte bättre att ni själva börjar med politiska aktiviteter istället för att förstöra för andra?

  11. Edward Riedl

    Svar till litentanta (2010-05-07 10:15)
    Att behöva säga: ”Nej tack, jag är inte intresserad”. Det tycker jag är ett litet pris för att leva i en demokrati.

  12. Evelina

    Det är bara att beklaga att valrörelsen måste börja så här tråkigt – sossarna måste skärpa sig och föra en saklig debatt om vad de vill med Sverige. Hittils har de ju bara gnällt på regeringen.

  13. Edward Riedl

    Svar till storgubba (2010-05-07 11:04)
    Kloka tankar även om jag fortfarande menar att det är ett litet pris för att leva i en demokrati att ibland behöva tacka nej till politisk information om man inte är intresserad.

  14. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-05-07 11:08)
    Vi moderater är öppna med vilka vi är när vi bloggar och skriver på nätet. Har du bevis på motsatsen är jag tacksam om du berättar det för mig. Vår policy är att inte verka under pseudonymer och liknande. Man skall stå för det man skriver och säger som moderat.

  15. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-05-07 11:15)
    Att klä ut sig till Reinfeldt som döden med lie eller att förstöra andra partiers aktiviteter är inte humor. Det är att sänka sig till en låg nivå som bara smutsar ner det politiska samtalet. Vi moderater kommer inte att bedriva politik på denna nivå i Västerbotten och önskar att ni socialdemokrater funderar om.

  16. Sosse-Ida

    Vi förstörde ingenting för er, vi har aldrig ens tänkt tanken att komma på eran dörrknackningskampanj utan vi svarade bara på ett ÖPPET evenemang på en internetsida, ett som var öppet för ALLA!
    Att Alejandro pratar om lien och klä ut sig som Reinfeldt var för det gjorde han på 1:a Maj och vi tycker att eran politik förstör liv så som döden kan göra! Det är ett politiskt ställningstagande inte att förstöra för någon annan.

  17. Arbetare

    Herr Riedl, försök att träna smilbanden 1 minut varje dag i en vecka. Du ska se att du förändras, till oigenkännlighet!

  18. Emil Säfvenberg

    Synd det ska urarta såhär. Hoppas moderaterna slipper liknande skämt i fortsättningen.

  19. Isak

    När man kritiserar Moderaterna för deras liepolitik så
    anklagas man för smutskastning. I dagens Göteborgs Post
    så går åtta kuratorer ut i en förtvivlad artikel där dom
    känner samma maktlöshet för sina klienter som patienterna
    själva känner som utförsäkrats. Dom säger för förtsta gång-
    en i Sveriges efterkrigshistoria träffar vi en grupp männ-
    iskor, vilka är helt utförsäkrade i vårt socialförsäkrings-
    system. Och dom säger att dom träffar fler förtvivlade ut-
    försäkrade människor än någonsin. Att det sen kan leda till
    depressioner och självmord är nog inte så svårt att tro.

  20. Isak

    Har svårt att tro att Socialdemokraterna skulle sakna egen
    politik. För Alliansen åker nu tåg runt hela Sverige för
    att tala om att man inte skall genomföra den röd/gröna
    politiken. Allt tyder på motsatsen, att det är tunt med
    med Allianspolitiken dom kommande fyra åren. Det räckte
    gott och väl med dom fyra som gått.

  21. JonasE

    Skillnaden mellan skämt och jäkelskap: är att ett skämt törs man stå för, jäkelskap törs man inte stå för, och då har vi alltså med ett skämt att göra.
    Sen så tycker jag själv att det var en löjligt skämt med mycket låg tröskel, men Alliansen vill sänka trösklar påstår dom ju ;).

    Skämtet är Alliansens politik!, skilladen mot de Röd-Gröna är viljan att ha ett anständigt trygghetssystem, och varför ska en normal människa som kan ha oturen att bli sjuk eller drabbas av en olycka, rösta på Alliansen?, som håller på att rusta ner trygghetssystemen!, men det står man INTE för = jäkelskap alltså!

  22. Till "storgubba"

    Vad är det du menar? att man ska förfölja de som inte tror på Moderaterna?
    Står du bakom sånt Edward?

  23. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-05-07 15:39)
    Ditt sätt att uttrycka dig på vittnar enligt mig om dåligt omdöme. Jag tycker inte om att de politiska motståndarna skall demoniseras och framställas som onda. Tack och lov genomskådar människor detta. Det slår tillbaka mot er själva om ni fortsätter detta trams.

  24. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-05-07 15:47)
    Är det inte bättre att de pratar om sin politik istället för att förstöra och demonisera motståndarna?

  25. Edward Riedl

    Svar till Till ”storgubba” (2010-05-07 17:51)
    Jag vet inte om jag förstår din kommentar. Självklart skall ingen förföljas. Jag har läst kommentarerna och får inte riktigt ihop din tolkning med något som är skrivet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.