Edward Riedl (M)

Är sjukvården en krisbransch?

Många gånger framstår svensk sjukvård som en brasch i ständig kris med besparingar och nedskärningar. Men aldrig förr har vi satsat så mycket pengar på sjukvården som idag och med så goda resultat. Under invigningen av byggnad 27 var det flera duktiga medarbetare som berättade om sina områden. När det gäller barncancer är utvecklingen under de senaste 60-åren helt otrolig. Från en situation där 9 av 10 barn avled till följd av sjukdomen har vi nått en situation där mer än 9 av 10 barn överlever. Krisbrasch? Skulle inte tro det.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

  1. Dennis

    Ställer också moderaterna upp på att sorselebor, storumanbor mfl länsbor fast icke umeåbor ska vara med på att betala norrlandsoperan via landstingsskatten?

  2. lf

    Jag ser att du vill glänsa då det passar.Men frågan är vill du privatisera Umeå universitetssjukhus?

  3. litentanta

    Jag har själv varit uppe och sett de nya avdelningarna, väldigt fint och väldigt bra att utvecklingen inom barncancerforskningen går så mycket framåt.

    MEN

    Vi som då tillhör andra avdelningar på NUS, känns som att det har blivit en sorts mållåsning hos er i Alliansen på just cancer, kan inte direkt säga att samma satsningar och framsteg märks av.. Mitt exempel, neurologen, är helt hopplös att försöka hålla kontakt med.
    Men förresten, nu kom jag ihåg det, vi med neurologiska problem är ju FRISKA, aha, då förstår jag prioriteringarna lite bättre. Klart att inte ens läkarna behöver ett rum då!

  4. Edward Riedl

    Svar till Dennis (2010-05-26 17:21)
    Vi moderater tillsammans med övriga allianspartier vill minska ner på landstingspengar till annat än sjukvård. Det innebär att med vår politik kommer de som besöker operan att få betala mer ur egen plånbok för att vi skall kunna satsa mer på sjukvården.

  5. Edward Riedl

    Svar till litentanta (2010-05-26 22:47)
    Även inom området neurologi har det skett enorma framsteg och på vissa områden ligger Umeå universitetssjukhus i världsframkant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.