Edward Riedl (M)

Bröllop

Att vara politiskt förtroendevald innehåller många olika arbetsuppgifter. För min del är en sådan att vara vigselförrättare vilket är fantastiskt roligt. Igår förrättade jag en mycket trevlig vigsel utanför Umeå. En dag på jobbet med andra ord – En mycket rolig sådan.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

11 kommentarer

  1. Varför

    Stackars människor som blivit vigda av Dig, tänk att bära med sig det minnet hela livet!

    Nä ett kyrkobröllop är alltid att föredra framför en borgerlig vigsel.

  2. elina

    Varför: Det var en oförskämd kommentar. Många gifter sig borgerligt idag och väljer sin vigselförrättare. En del både borgerligt och sedan ett slags välsignelse enligt religionen.

  3. Ingemar Wincent

    Edward, låt inte den negativa kommentaren nedan få förstöra din dag! Jag är övertygad om att såväl du, som de par du har vigt, har uppskattat stunden/stunderna ni har haft tillsammans! Jag är likaledes övertygad om att du gör ett bra jobb som vigselförättare!

    Den missnöjde kommentatorn nedan tycks otvetydigt tillhöra det traditionstyngda följe jag skrivit om i ett par inlägg. Att borgerliga vigslar skulle vara underlägsna och ovärdiga är bara nys. Ovärdigt är det däremot att på dylikt sätt hänge sig åt personangrepp.

  4. TC

    Jag tror inte på någon religions sagogud, men även jag tycker att det är fel att vigselförättare ska vara ett uppdrag som ingår i en politikers arbetsuppgifter, men jag skulle inte ha något emot Edward som person som vigselförättare.
    Eftersom kyrkan kan anses ha stulit o lurat till sig sina egendomar, bland annat alla kyrkor, från oss svenskar, så bör det vara ok att även kunna ha ceremonin för sin borgerliga vigsel i kyrkan.

  5. Edward Riedl

    Svar till TC (2010-05-30 23:04)
    Nu är det inte så att alla poplitiker har vigselrätt. Det är rätt få av oss som har det. Bakgrunden till att jag förrättar vigslar är medborgares önskemål om min person/funktion i dessa sammanhang. Det är ett uppdrag jag trivs med och lägger tid och energi på när par önskar mig som vigselförrättare.

    Tack för din kommentar.

  6. Varför

    Inte är jag förvånad och säkert ingen annan heller av ditt svar: ”tråkig kommentar som säger mer om dig och din syn på dina medmänniskor än något annat.” det svaret är en av dina standardsvar när kommentarerna inte passar din högersyn!

  7. Brudparet

    Tack så oerhört mycket! Vi måste återigen få be om ursäkt för de förseningar som skedde och tacka igen för tålamodet du visade. Vi båda är grymt nöjda och känner att det inte kunde ha blivit bättre. Keep up the good work!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.