Edward Riedl (M)

Svensk ekonomi går som tåget och lönerna ökar för de anställda

Just nu, med 7 veckor kvar till valet gör de röd-gröna allt de kan för att svartmåla Sverige. Men svensk ekonomi går som tåget. Vi har Europas mest välskötta ekonomi efter global finanskris och lågkonjunktur. Dessutom ökar BNP mer än vad analytiker och bedömmare tidigare trodde att den skulle göra. Till detta ökar lönerna trots att de röd-gröna med jämna mellaanrum påstår att vi i alliansen har en hemlig agenda med att sänka lönerna. Tillsammans med jobbskatteavdrag och löneutvecklingen har vi i Sverige en reallöneutveckling som är större än på mycket mcyket länge. Det går bra för Sverige, svensk ekonomi och svenska löntagare.

Läs mer här, här och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

12 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Gör den? Om alliansen skulle låta skatteverket jobba med att sätta dit företag som skattefuskar (totalt 133 miljarder årligen) istället för att halvera kontrollverksamheten till förmån för överklassavdraget RUT så skulle det se mycket bättre ut. Men ni har tydligen tagit bort revisionsskyldigheten för små och medelstora företag. Så att ni låter 133 miljarder i skatteintäkter vara medan ni fördomsfullt hävdar att människor fuskar med sjukförsäkring och a-kassa. Sila mygg och svälja kameler…

  2. Sverige nobbade FN-resolution om rätt till vatten

    Staden finns i Indien, men kunde lika gärna vara Umeå idag:

    ”I Sverige har en hel stad, Umeå, drabbats av sjukdomar och undernäring då deras grundvatten förgiftats av närliggande industrier, utan att den svenska myndigheten kommit till hjälp. Att förstå att dessa människors rättigheter har kränkts är inte svårt”.

    Alliansen har lagt ner sin röst (Finland röstade för) när det gäller att göra vatten och mat till mänskliga rättigheter. Varför?

  3. Nu vill jag ha SVAR

    Istället för att slingra dig likt en orm, så vill jag ha svar på signaturen ”Sverige nobbade FN-resolution om rätt till vatten” fråga.

    Alliansen har lagt ner sin röst (Finland röstade för) när det gäller att göra vatten och mat till mänskliga rättigheter. Varför?

    Vad i hela h-vete är detta?

  4. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-07-30 12:54)
    Löneutrymmet påverkas inte av regeringens ekonomiska politik menar du? Bara allt annat eller? Utveckla gärna dina tankemönster… Eller är det kanske så att allt som går fel i världen är alliansregeringens fel och det som går bra är facket eller socialdemokratins tidigare insatser. Jag börjar allt mer förstå varför väljarna genomskådar er. Ni verkar inte längre orka bluffa snyggt ens.

  5. Edward Riedl

    Svar till Sverige nobbade FN-resolution om rätt till vatten (2010-07-30 13:12)
    Det vet jag inte. Men jag ska vid tillfälle kolla upp vad som finns bakom din kommentar.

  6. Edward Riedl

    Svar till Nu vill jag ha SVAR (2010-07-30 15:21)
    Jag har inte hunnit tagit reda på något kring detta. Det kanske förvånar dig men mitt politiska uppdrag innehåller mer än bara att besvara frågor på bloggen. Jag har sagt att jag skall ta reda på vad som ligger i det du skriver. Jag återkommer sedan.

  7. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-07-30 21:12)
    Ni påstår det. Verkligheten säger något annat eftersom Sverige under alliansen haft högre reallöneökningar än på mycket mycket länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.