Edward Riedl (M)

Facket sänker medlemsavgifterna – Inte utan att man funderar

Under hela valrörelsen fick jag höra från socialdemokrater hur hög fackföreningsavgiften var för metallare genom fackförbundet IF Metall. De fick betala 400 kronor i månaden. Någon vecka efter att valet är över meddelar nu IF Metall att de tänker sänka avgiften med 150 kronor per månad ner till 250 kronor i månaden. Det är inte utan att jag undrar om facket i alla lägen jobbar för medlemmarna eller det socialdemokratiska partiet. Men det är klart – När fackföreningsrörelsen pumpar in 100-tals miljoner kronor i den socialdemokratiska valrörelsen behövs höga avgifter.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

29 kommentarer

  1. Ante

    Jag förstår att du som aldrig har behövt arbeta är så fientlig mot fackförbunden.

    Nu företräder du ju dessutom näringslivet.

    Minska arbetarnas rättigheter och fackförbundens inflytande.

  2. Alejandro Caviedes

    Det du skriver är felaktigt. If Metalls a-kassa sänker arbetslöshetsavgiften, som enligt den lagstiftning som ni i alliansen infört, ska stå i proportion till arbetslösheten i branschen. Är arbetslösheten hög i branschen, som det var under krisen, blir avgiften hög. Minskar arbetslösheten, som nu, sänks avgiften. Avgiften sänks inte för att valet är över. Det borde DU veta:

    http://www.ifmetall.se/ifmetall/home/home.nsf/LUUnique/avgiften

  3. Ola Söderbo

    Vad är det för företrädare vi har skickat från Västerbotten som bara kommer med en massa osanningar? Ska du sitta och ljuga i riksdagen med?

    Nog vet du att det är precis så som Alejandro skriver.

  4. ceko

    Moderaterna har i valet gett sig ut för att vara ett arbetarpartiet. Varför gnäller Du då över att facket sänker medlemsavgifterna. Men förmodligen så finns svaret i att M vill att alla skall arbeta (det nya arbetarpartiet)Och det är inte detsamma som att vara ett arbetarEparti och hjälpa arbetarna.

  5. LeBe

    En blivande riksdagsman borde känna till skillnaden mellan A-kassa och medlemsavgift. A-kassan skall ge ett ekonomiskt omställningsstöd i väntan på ett nytt jobb. Medlemsavgiften till facket ger skydd mot övertramp från arbetsgivaren, tecknande och upprätthållande av kollektivavtal etc.
    Den bisarra effekten av den förda politiken är ju den att när medlemmarna är utförsäkrade kan man sänka avgiften till A-kassan. Och Hr Riedl det är dina borgarkompissar som har bestämt att det ska vara så här…

  6. Britta Sethson

    När näringslivet pumpar in hundratals miljoner i den moderata valkampanjen utan att behöva redovisa är det inte konstigt att politiken går ut på att

    tvinga folk att ta privata sjukförsäkringar
    gynna skattefinansierade hundpromenader
    tillåta skamlösa vinstuttag i skattetfinansierade välfärdssektorn

    vore inte helt fel att få veta hur mycket pengar ni fick från Almega, privata skolföretag och privata försäkringsbolag

    samt att få veta vad ni har lovat i utbyte!

  7. RWR

    IF Metall tog beslutet 15 juni medvetet utan att informera sina medlemmar! Man behöver inte vara särskilt konspiratoriskt lagd för att förstå vad tanken med detta var. Kan dessutom diskuteras ur ett moraliskt perspektiv.

    Nu är det ju bara som väntat. LO och dess fackförbund är en del av Socialdemokratin däri intet nytt! Här går partiet före medlemmarna. Undra just hur länge dom får hållas…

  8. JonasE

    Ja visst!!, fackföreningsrörelsen sponsrar (S)!!, det är ingen hemlighet!!, men vet Svenska folket vem som sponsrar (M)??….NEJ!!.

    Sen så är ju avgiftsändringarna en konsekvens av Alliansens politik!!, men du kommer väl att skylla ifrån dig i vanlig ordning!!.

  9. Lars Gidlöf

    Vågar han som far med osanning inte svara,var lugn gott folk,han hävdar säkert att han svarat på alla dessa kommentarer, så har han gjort med en fråga jag ställt flertal tillfällen, inte ens andra som sökt svaret har funnit det

  10. lf

    Du säger att de kritiska rösterna har tystnat.Jag skulle vilja säga att dina kommentarer har tystnat.Du skulle ju svara på alla kommentarer.

  11. LeBe

    Den som tiger samtycker heter det ju. Det kanske är så i de här frågorna också eller så står man där med byxorna nere…

  12. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-10-01 08:01)
    Arbetslösheten har minskat under lång tid. Intressant att IF Metall väntade med meddelandet tills dess valet var över med att meddela detta. Inte minst i ljuset av den socialdemokratiska retoriken med höga medlemsavgifter. Våga åtminstone stå för erat fulspel.

  13. Edward Riedl

    Svar till Sandra (2010-10-01 08:50)
    Nej han har fel. Det finns goda skäl att fundera över varför IF Metall väntade till efter valet med denna information. Inte minst i ljuset av socialdemokraatisk retorik under valrörelsen. Att blunda för detta är bara naivt.

  14. Edward Riedl

    Svar till Ola Söderbo (2010-10-01 08:55)
    Att mina politiska motståndare är besvärad över mina politiska och utspel känns inte särskilt besvärande. Däremot menar jag att det är mycket märkligt att IF Metall väntar till efter valet med denna information. Inte minst i ljuset av den socialdemokratiska retoriken under valrörelsen.

  15. Edward Riedl

    Svar till ceko (2010-10-01 09:03)
    Det är bra att facket sänker avgiften. Min poäng är att det borde gjorts tidigare om medlemmarnas bästa varit vägledande och inte den socialdemokratiska partitoppens intressen styrt.

  16. Edward Riedl

    Svar till LeBe (2010-10-01 10:43)
    På det sätt politiska fackförbund utnyttjar sin ställning för det socialdemookratiska partiets intressen före medlemmarnas riskerar att långsiktigt urholka fackförbunden och försämra för arbetstagarna. Därav för jag debatten även om vissa socialdemokratiska och fackliga ombudsmän vill leva i skyddad verkstad.

  17. Edward Riedl

    Svar till RWR (2010-10-02 00:02)
    Det är precis det här som är poängen. När socialdemokratins maktambitioner är viktigare än medlemmarnas intressen är något riktigt fel.

  18. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-10-02 03:45)
    Det är tack vare alliansens jobblinje som folk har mer kvar i plånboken när de jobbar. Nu sjunker avgiften till a-kassan då arbetslöheten minskar. Allra bäst vore förvisso en obligatorisk a-kassa.

  19. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-10-03 15:27)
    Den som söker han skall också finna. Jag besvarar fortfarande alla kommentarer ( kan säkert missa någon ibland ändå) även om det inte sker inom fem minuter vilket verkar vara ditt krav. Tror dock ändå att jag tillhör en av de politiker som svarar på flest kommentarer i Västerbotten. Sedan blir du sällan nöjd ändå.

  20. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-10-03 18:18)
    Jag svarar fortfarande men det tar ibland lite tid. 26 timmar tog det innan du fick svar denna gång. Vet du någon politiker som svarar fler och snabbare än mig i Västerbotten får du gärna tipsa mig om honom eller henne så ska jag höra hur de hinner detta.

  21. Edward Riedl

    Svar till LeBe (2010-10-04 09:48)
    Om någon står med byxorna nere är det IF Metall som uppenbarligen medvetet förde både medlemmar och väljare bakom ljuset för att hjälpa sociialdemokraterna med svartmålningen av alliansen.

  22. Lars Gidlöf

    Du svarar ju inte, i vilket av dina ”svar” härnedan svarar du om medlemsavgiften i IF Metall, det var ju A kasse avgiften sok sänks,men var svarar du på din lögn om medlemsavgiften?

  23. Alejandro Caviedes

    Hej

    jag har läst samtliga svar du gett till kommentarerna och konstaterar att du blandar ihop facket med a-kassan. Det är inte facket som sänkt avgiften, det är a-kassan, och detta efter regeringsbeslut som fastställt nya regler för a-kasseavgiften sedan ni kom till makten. Jag vet inte om du ljuger medvetet eller om du inte kan skillnaden mellan a-kassa och fack. Vill du få den förklarad, läs gärna här:

    http://blogg.vk.se/lundgren/2010/10/01/edward-riedl-ljuger-191781

  24. LeBe

    ERKÄNN.
    Du kan ingenting om Facket och A-kassan. Svaren du kommit med tar ju inte upp frågan om skillnaden mellan A-kassan och medlemsavgiften, utan du klumpar ihop allt.
    Anledningen till de sänkta A-kasseavgifterna är ju främst att många kamrater är utförsäkrade -(det innebär att man inte får medel från A-kassan) och följaktligen så minskas A-kassans utbetalningar och då kan avgiften till A-kassan sänkas -enkel matematik…
    Om du tror att jag är ombudsman för (S) eller något fack så tack för komplimangen men jag är en i produktionen stående.

  25. Olle, 21

    Herregud, vad är det frågan om?
    Det är alltid lika spännande att läsa din blogg. En hel radda av ilska kommentarer så fort du ifrågasätter någonting.

    Jag tror inte jag slår hål i luften när jag påstår att det är vänsterpartister och sossar, som hellre gapar och skriker över missnöje med det ena och det andra, än att försöka lösa problem istället för att skylla ifrån sig. Jag blir så förbannad och fattar inte hur naiv man kan vara, när man tror att äldre- och sjukvården ska fungera när alla ska vara sjukskriva så fort man känner sig lite trött på morgonen.

    Nä, keep up the good work Edwar

  26. RWR

    Det är ju bra att det tydliggörs att facket och A-kassan inte är samma sak! Annars har man tidigare från fackligt håll inte velat göra den uppdelningen så tydlig.

    Viktigt inte minst för alla unga att förstå skillnaden.

    Man bör gå med i A-kassan så fort man börjar arbeta.

    Men titta gärna på vad det fackförbund man är aktuell för erbjuder. Väg också in om de pengar du betalar gynnar dig som medlem eller snarast bränns upp på ”tramsiga valskyltar”!

    Det kan ju vara så att medlemsavgiften läggs på att motverka din egen politiska övertygelse och därmed riskerar den att försämra din framtid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.