Edward Riedl (M)

Skulle du bli rädd?

Om en muslimsk man börjar utföra en böneritual vid en busshållsplats du står vid – Blir du då rädd eller inte? Frågan är aktuell därför att det i Norrköping resulterade i att folk blev rädda och polis tillkallades. Frågeställningen innehåller många olika dimensioner. Inte minst våra fördomar och rädslan för fortsatt terrorism. Vi har efter det senaste valet fått in ett främlingsfientligt parti i riksdagen och Sverige har utsatts för en självmordsbombare med uppskruvat debattklimat som följd. Självklart är rädslan överdriven. Jag går själv ett par gånger i veckan längs drottningatan i Stockholm. Hade en muslimsk man börjat en böneceremoni nu är min gissning att folk skulle bli riktigt rädda precis som de blev i Norrköping. Överdrivet javisst – Men rädslan finns där. Jag har inget färdigt svar på hur vi ska övervinna rädslan och undvika precis det terroristerna vill åstadkomma. Men ansvaret är gemensamt och inte ensidigt. För hur orimligt det än är att vi blir rädda för varandra så kvarstår grundfrågan - Hade du blivit rädd?

Läs mer här och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Stefan Westermark

  Nej det hade jag inte. Jag vet att det muslimska terror hotet är falskt. Du har större risk att dö i en bilkrash än att dö av en terror attack. Större risk att dö av en allergisk chock som allergiker. Jag ser helt enkelt inte hotet. Sedan vet vi att anwar al-alwaki var på miggad i Pentagon byggnaden. Pentagon tillhör USA och vi vet alla att USA är allierade med oss i Kriget mot terroristerna runt om i världen.
  http://www.infowars.com/al-qaeda-leader-dined-at-the-pentagon-just-months-after-911/
  Det finns en länk längst upp till foxnews nyhets artikel om samma sak.

 2. Edward Riedl

  Svar till Stefan Westermark (2011-01-13 20:09)
  Det finns andra risker som är betygligt mer farligt för oss i Sverige. Vi borde bli mer rädda av att åka bil än att råka ut för terrorism i Sverige. Men rädsla är inte alltid logik.

  Du ifrågasätter allt som kommer från media och myndigheter. Hur vet du att det som du skriver är mer sant än det som står i traditionell media?

 3. Stefan Westermark

  Jag baserar vad jag säger på vad media säger.
  Foxnews att det finns Terrorister men dem säger också att den nu mera nr.1 al-quaida terroristen åt middag i pentagon byggnaden 2 månader efter 9/11. Han var då utpekad som nr 2 eller 3 varierar på vilken nyhets sajt man får det från. Dock är dem eniga om att han åt middag i pentagon byggnaden.
  Och du har 100% rätt i att rädsla inte alltid är logiskt. Jag är rädd för den Amerikanska regeringen. Men inte det Amerikanska folket.
  ”Government is not reason, it is not eloquence, it is force; like fire, a troublesome servant and a fearful master.”

 4. Leif

  När Hagamannen härjade som värst var jag väldigt noga med vad jag gjorde. Enligt signalementet var han kort och små skor lite grovt. Jag är kort och har små fötter. Om jag var ute nån kväll och hamnade efter en tjej så tog jag gärna en omväg så hon inte skulle känna sig obekväm osv. Så jag tycker att muslimer pga några få dumskallar, bör tänka sig för ibland hur dom uppträder osv. Sunt förnuft.

 5. lf

  en helt orimligt blogg.Vi har ett samhälle som innefattar olika kulturer.Hur många svenskar har blivit angripna av utlänningar.Nej EV du kanske blir rädd,men inte vanliga svenskar.Men du kanske närmar dig SD i denna fråga.
  Ett tips prata med din ledare.

 6. Edward Riedl

  Svar till lf (2011-01-14 20:38)
  Så du ogillar återigen vad jag skriver… Jag tror dock att du i vanlig ordning inte företräder de stora massorna utan din egen uppfattning. Jag tror du underskattar rädslan hos gemene man. Ska vi kunna bekämpa dessa rädslor kan vi inte lägga locket på även om rädslan är orationell. Det är min poäng. Men du har nog missförstått syftet med bloggen om jag tolkar din reaktion.

 7. lf

  Jag tror inte du är företrädare för de stora väljargrupperna.Hur vet du du det.Ett vanligt knep från din sin sida är att kommentatorerna har missuppfattat din blogg.
  Det är en billig undanflykt

 8. Edward Riedl

  Svar till lf (2011-01-15 19:45)
  Jag är en av cirka 10 personvalda moderater av totalt 107 stycken invalda moderater i Sveriges riksdag. Mitt part samlar idag drygt var tredje väljare i samtliga opinionsmätningar och tillsammans med våra allianspartier har vi stöd av en majoritet av befolkningen. Vi fick förnyat och förstärkt förtroende i senaste valet.

  Sedan är det inget knep att jag ibland skriver att du missförstår vad jag skriver utan allvarligt menat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>