Edward Riedl (M)

Pinsamt med sossar som ojar sig över Maud Olofsson

Det är riktigt pinsamt med sossar som ojar sig över näringsminister Maud Olofsson (C) och elpriserna. För hade de röd-gröna vunnit valet skulle hade de tänkt stänga ner kärnkraften. Detta var ett av deras gemensamma vallöften. Den som vet hur höga elpriser vi får bara ett par reaktorer står stilla kan hålla oss för skratt. Detta ständiga gnäll från sossarna känns bara pinsamt.

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

  1. Leif

    Tror iofs inte att sossarna skulle kläcka ur sig ”släck lamporna” när energiministern fått en fråga om det höga elpriset. Gör något istället för att klaga på andra någon gång. Hoppas verkligen att det bara är du som resonerar såhär, det blir ju nästan patetiskt. Ni har haft makten i mer än 4 år och fortfarande är alla problem inte ert fel. Alltid någon annan. Skärp dig

  2. JonasE

    Om elmarknaden drevs för samhällets bästa så skulle priserna hålla nere, om inte annat för att gynna den elberoende industrin, så den stannar kvar i sverige.
    Men nu hålls priserna uppe, alltså är elmarknaden till för att fylla elproducenternas fickor, och därmed knappast för allas bästa, trots alla olika ursäkter som kommer från Alliansens håll, så saknas viljan att göra det bästa för alla!!……få ner elpriserna!!.

  3. lf

    Kan du svara utan politiska omskrivningar på denna fråga:Tycker du det har varit till gagn för vanligt folk att eldistributionen avreglerats?

  4. Edward Riedl

    Svar till Leif (2011-01-28 08:45)
    Att kärnkrafftverken har eftersatt under håll är socialdemokraternas fel vare sig du vill se det eller inte. Däremot har vi självklart ett ansvar när vi sitter i regeringsställning vilket jag menar att vi kan bli bättre i. Däremot är de röd-grönas förslag på att stänga ner kärnkraften, höja energiskatterna och återinföra monopolet förslag som ger ännu högre elpriser.

  5. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-01-28 10:23)
    Med ditt resonemang borde de gamla kommuniststaterna varit ekonomiska under – Vilket de inte var. Det är nog också förklaringen till att en framsynt svensk socialdemokrati varit med och genomfört flera liberala reformer (t.ex. avregleringen av elmarknaden.

  6. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-01-28 19:48)
    Att socialdemokratern (med vårt stöd) genomförde avregleringen har varit och är till gagn för oss konsumenter. Däremot menar jag att vi kan ha skäl att se över om kunkurrensen fungerar så bra som den borde.

  7. lf

    Men på elnätssidan finns ju ingen konkurrens.I övrigt tror jag i denna fråga att du inte har merparten av svenska folket med dig,men du tycker annorlunda,vad jag förstår.

  8. JonasE

    Säger Enron och staten Florida dig något??.
    Där Enron i monopolsituation minskar elproduktionen för att få upp elpriserna, och kunde sätta vilka elpriser som helst!!.

    Dagens elmarknad i Sverige är inte långt ifrån, var finns den politiska viljan att pressa ner elpriserna??…för det finns möjligheter så länge som staten äger vattenfall = att ge vattenfall som uppgift att vara prispressare och att få igång konkurrensen!!….eller är det att skylla ifrån sig som är det viktigaste??…i vanlig ordning!!.

    Är avreglering lösningen på allt??, eller bör vissa saker undantas vinstintressen??.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.