Edward Riedl (M)

Barnhemsbarn

Regeringens utredare föreslår nu att barn som utsatts för olika typer av övergrepp under tiden de varit på hem melan åren 1920-1980 ska kunna få 250 000 kronor i ersättning för det som de utsattes för. Självklart är det alltid både bra och viktigt att ge människor upprättelse när något inte varit bra. Tyvärr fortsätter många barn att växa upp under dåliga förhållanden än idag. Det kanske är det viktigaste att komma till rätta med. Barn ska inte fara illa under uppväxten. Det är bra att barn och äldreministern Maria Larsson (KD) också vill göra detta.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

 1. Annevi Linder

  Hej
  ”Barnhemsbarn” finns även idag i skola. Säkerligen de får massor av slag kränks mobbas i det fördolda. Fattigdomens barn av idag ej glad, skuldbelagda dålig självkänsla och öronmärkta”, av bedrövelsens förödande bakgata.
  Vilka sedlar ska ges till den ”barnhemsskaran”? Allt upprepas åter och åter igen i våra samhällen. Gå tillbaks Edward, gå tillbaks till århundradens makt kontroll och slag. Endast de moderna kläderna gör skillnad.

  Annevi

 2. Edward Riedl

  Svar till Annevi Linder (2011-02-12 12:05)
  Om jag förstått vad du skriver rätt är mitt svar till dig följande: Läs min blogg igen. För jag skriver att många barn far illa även idag och att det är det viktigaste att komma till rätta med.

 3. Annevi Linder

  Pengar är inte allt Edward
  Kränkningar fastnar och göms i det innersta, det är sår som aldrig läker i själen,upprättelsen får man genom förståelsens grunder då först kanske vi kan häva slagen. Och mobbingen fanns långt före 1920-talet på barnhem. Det är jag som frågar dig ska ni också gottgöra dem?

  Annevi

 4. Gudrun olofsson

  Hur går man tillväga för att söka till”förlorade barndomar”?
  jag ska hjälpa e ”drabbad” att skriva i så fall.

  Mvh
  Gudrun Olofsson

 5. Edward Riedl

  Svar till Gudrun olofsson (2011-02-14 08:41)
  Det är fortfarande bara ett förslag från regeringen så här långt. När beslutet väl är taget kommer informationen säkert att bli tydlig när det gäller själva handläggningen av ärenden. Hör gärna av dig om du behöver hjälp då så ska jag hjälpa dig rätt. Men än så länge är det fortfarande bara ett förslag.

 6. Edward Riedl

  Svar till Annevi Linder (2011-02-14 07:35)
  Vad jag vet har jag aldrig påstått att pengar är allt. Dock betyder pengar mer än vad många vill tillstå. Framförallt den som har lite pengar vet dess riktiga värde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>