Edward Riedl (M)

Röd-grön bluff om el-priset

El-priset har skjutit i höjden till följd av två kalla vintrar i kombination med för liten inhemsk elproduktion. Nu ojar sig de röd-gröna partierna över det höga elpriset och vill att det ska bli billigare. Det är bara ren och skär bluff. I den senaste röd-gröna budgeten nationellt så ville de höja skatterna på vattenkraften och kärnkraften ytterligare. Dessutom är det deras motstånd mot kärnkraften som gjort att Sverige idag har kapacitetsbrist på el. Alliansregeringen gjorde upp kring energipolitiken och därigenom kärnkraften redan förra mandatperioden. Med ökad kärnkraftsproducerad el kommer priserna att börja sjunka för att förhoppningsvis åter tillhöra Europas lägsta. Men det tar tid att återställa det gamla misslyckandet på energiområdet.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Wotan

    Att elpriserna är så dyra beror väl till största delen på marginalbeskattningen, dvs att man betalar för den dyraste delen av elen som ingår. Att vi trots att elen till 95% kommer från billig vattenkraft/kärnkraft och liknande tvingas betala för enhetspris baserat på de 5% som kommer från importerad kolkraft?

    Jag menar inte att det är den nuvarande regeringen som bestämt att det ska vara så, men är det ingenting som bör gå att ändra på? Känns helt orimligt faktiskt, och det är inte så svårt att bli konspiratorisk och tänka sig att elmarknaden t ex planlägger underhåll för att man ska tvingas blanda i kolkraften och ta ut enorma vinstmarginaler.

  2. Lars Gidlof

    Att elpriserna är höga bero helt på inkompetenta politiker, oavsett partifärg.
    Ni sitter och har makt men pga Er okunnighet klarar ni inte av att se till att vi har tillräcklig kapacitet.

    Jag har sagt det flera ggr på din blogg, bolagen gör ju så att vi får höga elpriser, de tjänar ju mer pengar på att hålla kärnkraft stående för revision då vattenkraften är mkt billigarer att producera än kärnkraften och priserna rusar i höjden.

    Hur kan Ni sitta så flata och tillåta att bolagen gör så här?

    Säg till dem att göra sina revisioner sommartid, men det verkar vara för svårt för en politiker att klura ut, ett under att Ni inte satte vinterdäckslagen så att vinterdäcken ska på i april och av i november, för så funkar ju kärnkraftverkens revisioner.

    Ytterst svaga och inkompetenta politiker, 349 st

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.