Edward Riedl (M)

Sverige avsätter mer pengar till svältkatastrofen i Afrika

Sveriges biståndsminister, Gunilla Carlsson (M), vill nu att fler länder gör som Sverige och agerar för att undvika en stor svältkatastrof i Afrika. Regeringen skjuter nu via Sida till ytterligare 200 miljoner kronor för akuta insatser.

Edward Riedl (M).

12 kommentarer

  1. Peter Wickberg

    Bra med 200 miljoner till de svältande i Afrika.. Men frågan är får Norge lika mycket av Sida för sitt elände?
    Kram Peter

  2. lf

    Det är en märklig politik som ER bedriver.Först har man tagit bort 1 miljard från biståndsanslaget och nu säger ER att man skjuter till 200 miljoner.Jag säger att det är att föra väljarna bakom ljuset.Men det är inte första gången.

  3. ceko

    Pinsamt svar E Riedl. Först så flyttades 1 miljard från U-landsbistånd till Finansdep. och Anders Borg och nu går Du ut och säger att regeringen avsätter mer pengar (200 milj kr) till svältkatastrofen i Afrika. Tar man bort 1 miljard och sedan återför man 200 milj. kr så fattas det 800 milj kr. Dina matematikkunskaper är inget att skryta över, tvärtom. Men så blir det när högern får bestämma.

  4. lf

    Jag har just sett på TV det fruktansvärda som utspelas på Afrikas Horn.Jag är pensionär med små medel.Men jag har beslutat mig att skänka tusen kronor till Läkare utan gränser.Vad satsar du personligen,Edvard Ridel?

  5. Edward Riedl

    Svar till Peter Wickberg (2011-07-28 17:11)
    Sverige har via statsminister Fredrik Reinfeldt erbjudit all tänkbar hjälp till Norge. Nu är det inte bistånd likt det till Afrika som skulle vara aktuellt i Norge då Norge är ett rikt västland.

  6. Edward Riedl

    Svar till ceko (2011-07-28 20:27)
    Ditt raljerande tonläge beskriver inte verkligheten vilket du troligen vet. Antydningen att Anders Borg (M) lagt beslag på pengarna visar antingen bristande kunskaper eller är ett medvetet försök att lura människor. Inget är särskilt smickrande.

  7. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-07-28 21:26)
    Glädjande att du avvarat pengar för att hjälpa dem som har det svårt. Jag skänker pengar både regelbundet och lite extra vid olika katastrofer. Det skulle dock aldrig falla mig in att förhöva mig genom att avslöja vilka belopp jag skänker. Jag lever i tron att människor hjälper andra så gott de kan utifrån sina egna förutsättningar.

  8. ceko

    Det är bättre om Du är insatt i vad Du skriver på Din blogg än att alltid försvara regeringen och dess beslut. Den 14/7 var det ett inslag i ekot och även i Expressen samma dag om överföring av medel (1 miljard) från biståndsbudgeten och till finansdep och Anders Borg. Så är fakta i denna fråga. Och tyvärr för Dig så vet jag mer i frågan än Du. Jag har aldrig antytt att Anders Borg har lagt beslag på pengarna. Jag lurar inte några människor hellre. Däremot är det tveksamt om vissa riksdagsledamöter vet innehållet i besluten. Men det är väl så att sanningen vill inte alla höra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.