Edward Riedl (M)

Skuldkrisens lösning

Skuldkrisen som slagit klorna i både USA och många ekonomier i Europa kan aldrig lösas genom mer lån. Det måste till skattehöjningar och kostnadsminskningar för att långsiktigt få balans. Att länder lånar pengar till drift av statsbudgeten även i goda tider är det stora hotet mot ekonomisk stabilitet. Det är givetvis en politisk fråga. Ansvarsfulla politiker måste orka stå upp och förklara att staten inte har pengar till allt. Men i demokratiska länder har också medborgarna en skyldighet att faktiskt sätta sig in ekonomiska frågor och genomskåda partier och politiker som säger att pengarna räcker till allt.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Ante

    Du är själv en oseriös poltiker. Du påstår att jobbskatteavdraget ger staten långsiktigt högre skatteintäkter trots att finansdepartementet anser att avdraget bara har 30 procents långsiktig självfinansieringsgrad. Att påstå sånt är att lura väljarna. Men vi får hoppas att dom svenska väljarna är bättre på att genomskåda poltiker än vad grekerna är.

  2. Alejandro Caviedes

    VIlken dubbelmoral! Medans ni planerar erat 5 jobbskatteavdrag sitter ni och säger att det behövs skattehöjningar. Ni ljuger rakt i ansiktet på väljarna när ni säger att ni sköt upp femte steget i jobbskatteavraget av hänsyn till den ekonomiska krisen, för i själva verket gjorde ni det för att ni inte fick med er Miljöpartiet på det. Snacket om att ni tar ansvar för ekonomin genom att inte sänka skatterna passar helt plötsligt som handsken i handen. Än så länge har ni då inte höjt ngn skatt.

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13516198.ab

  3. lf

    Man skulle tro att det är en socialdemokrat som talar.Men jag förstår vinklingen.Ni tycker att socialdemokraterna lovar för mycket.Genom historien kan man se att det är socialdemokraterna som tagit ansvar för statsfinanserna.Inte ni!
    Vem har sagt att pengarna räcker till allt?
    Men i lågkonjuktur har alltid socialdemokraterna satsat på utbyggnad av infrastruktur och stimulans till övrigt byggande.Detta för att minska arbetslöshet.
    Vad har du för recept ER?

  4. Edward Riedl

    Svar till Ante (2011-08-24 17:44)
    Intressant kritik då Sverige är det mest välskötta landet i Europa samtidigt som socialdemokraterna ville elda på ekonomin under krisen 2008 vilket hade satt Sverige i samma problem som de övriga ekonomierna i Europa.

  5. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-08-25 17:19)
    Samma recept som gjorde att Sverige klarade sig bättre än omvärlden under krisen 2008.

    Tillfälliga stimulanser, ordning och reda på utgiftssidan och fortsatt långsiktigt ansvarstagande för utbildning mm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.