Edward Riedl (M)

Skuldkrisen

När Japan nu använder en fjärdedel av statsbudgeten för att betala räntor och amortera på sin statsskuld vittnar det om djupet på statsskuldskriser runt om i världen. Många länder i Europa har en minst lika hård vandring för att hantera årtionden av överkonsumtion. Jag noterar dock att väljarna hemma i Sverige faktiskt genomskådar socialdemokraternas löften om allt till alla hela tiden. Den är den sortens politik som satt de övriga länderna i nuvarande problem.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Är det något vi ska endast tacka Borg för? Hur såg ekonomin ut när Ni tog över makten, jag menar hela ekonomin, hur skuldsatta var hushållen 2006 jämfört med 2011?

    Hur mkt var i statlig ägo 2006 jämfört med idag? vad har staten tjänat på att privatisera Apoteken samt hur mkt räknar staten tjäna på att Bilprovningen säljs ut?

    Vad anser du om att kommuner sålt (olagligt) ut skolor som finansierats av skattepengar till underpriser,är det att förvalta skattepengar på ett bra sätt?

    Vilka krav kan man ställa på politiker,kan man åtala dessa eller får Ni bara en hög pension?

    Ingen risk Herr Riedl kan svara på dessa frågor,men andra ska få läsa dem också.

  2. lf

    Men Edvard varifrån har du fått uttrycket ”allt till alla”. Nä,Edvard du kan nog inte historien tyvärr.Jag har varit med där politikerna har sagt ”det mesta till de som har det bäst”.
    Lyckligtvis kunde socialdemokraterna stoppa detta i mitten på 50-talet.
    Var tror du Edvard vi hade varit i dag om inte denna sanslösa klasskillnad hade stoppats?
    Socialdemokraterna har aldrig satt Sverige i problem.
    Men ni har satt Sverige i problem vid flera tillfällen.

  3. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2011-12-27 10:49)
    Jag svarar som jag skrivit tidigare på alla inlägg.

    Jag är emot att människor i allmänhet bryter mot lagen. trodde detta var uppenbart.

    Man kan åtala politiker och om de brutit mot lagen så blir det påföljd också. Även detta trodde jag var uppenbart.

    Ekonomin var inte bra 2006 utifrån det konjunkturläge vi då befann oss i (global högkonjunktur) då vi hade jobblös tillväxt.

    Sedan får du ta reda på exakta siffror själv när det gäller de övriga detaljfrågorna. Riksdag och regering har bra hemsidor för den som vill fördjupa sig.

  4. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-12-27 19:48)
    Vi har olika uppfattning om hur vi ska beskriva Juholts alla löften. När du sedan skriver att socialdemokratin aldrig satt Sverige i problem undrar jag över din kunskap om skulduppbyggnaden under 1980-talet i Sverige? Intressant ämne för den som vill fördjupa sig i varför den borgerliga regeringen 91-94 fick hantera nästan samma kris som grekerna fast 20 år tidigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.