Edward Riedl (M)

Politiskt missbruk av polisens resurser

Nu senast var det vänsterpartiets ekonomisk politiske talesperson som under buller och bång polisanmälde hamburgerkedjan Max för bestickning. För att vinna politiska poänger och rubriker i media upptog hon polisens tid med sådant som polisen inte ska behöva syssla med. Som lagstiftare borde riksdagsledamoten Ulla Andersson (V) vetat bättre. Att det sedan var ett dumt jippo av Max som inte heller jag gillade är en annan sak. Men det är ingen polissak.

Och nej. Jag tänker inte polisanmäla Ulla Andersson för att i onödan upptagit polisens resurser. För det hade varit lika dumt som Ulla Anderssons polisanmälan även om det kanske hade skapat en och annan rubrik om jag gjorde det.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

4 kommentarer

 1. Claes

  Att politiker missbrukar polisens resurser är inget nytt.

  Det pågår faktiskt just i denna stund.

  Visste du att justitieministern tillåter Rikspolisstyrelsen att avveckla sin egna krisberedskap?

  Enligt svensk lag ska det finnas beredskapspoliser vid alla landets polismyndigheter för situationer med höjd beredskap och krig.

  Vi kan följa polisena arbete i t.ex Malmö där resurserna inte räcker till så att man tvingas hyra in privata väktare som bevakar polisstationerna.

  Poliser tvångskommenderas kors och tvärs över landet för att fylla upp i leden när de egna resurserna går på knäna.

  Regeringen har nyligen sett över sin terrorplan och därmed konstaterat att hoten mor vårt land och demokrati skall tas på allvar.

  SSM krävde för inte så längesedan i en utredning att våra kärnkraftsanläggningar brister i säkerheten och därför bör bemannas med särskilda skyddsstyrkor med bla poliser. Detta förslag kommenterade RPS genom att sådana resurser inte finns…

  Detta är bara exempel på områden där polisen skall svara upp för rikets säkerhet i fredstid.

  Därför anser jag att en nedläggning av 1500 beredskapspoliser är kvalificerat missbruk av resurser.

  Jag tror det finns viktigare frågor som rör samhällets krisberedskap än att lägga sin energi på att fundera över huruvida hamburgarna var en muta eller ej.

  Tyvärr har vi en justitieminister som är alltför passiv. Man undrar hur länge den slingrande och manipulerande rikspolischefen får hålla på innan någon beslutsfattare vågar sätta ner foten.

 2. Isak

  Tycker Herr Riedl att bestickning eller tagande av muta
  eller ekonomisk brottslighet inte är klandervärt. Eller
  har det med storleken att göra. Eftersom förslagenheten idag är så utbredd skulle betydligt fler anmälas. Ty-
  värr är lagstiftningen för uddlös och utredningskapaci-
  teten för låg. Därför går för många skurkar fria. Om man
  skulle sätta in lika stora resurser på den typen av brott
  som man har satt in på sjuka och arbetslösa så skulle det
  dra in många miljarder till statskassan.

 3. Edward Riedl

  Svar till Isak (2012-02-24 18:53)
  Muta har med beloppet att göra enligt gällande lagstiftning. Låt oss utgå från verkligheten i diskussionerna. Sedan finns det mer att göra när det gäller ekonomisk brottslighet. Men jag känner också att jag bör påpeka det uppenbara – Sedan vi tog över 2006 har vi gjort en hel del på det här området.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>