Edward Riedl (M)

Hets mot folkgrupp

Kent Ekeroth, riksdagsledamot för SD, blev för ett tag sedan uppmanad att ändra en text då förvaltningen hade anledning att tro att det skulle kunna innebära hets mot folkgrupp. Kent Ekeroth (SD) ville skriva att majoriteten av alla muslimer är antidemokratiska och våldsbejakande i en reservation mot ett beslut. Det är ett demokratiskt problem när ett parti inte kan säga vad de vill för att de riskerar att begå brott. Jag menar att det faktiskt är viktigt att väljarna vet vad SD står för. Därför är det ett problem med hetslagstiftningen, som togs i all välmening. Det är viktigt för demokratin att alla åsikter kan komma fram – Hur tokiga dessa åsikter än anses vara av andra. I en fungerande demokrati är det faktiskt så att väljarna i slutändan avgör på vilket parti eller person de vill lägga sin röst. För att det ska fungera måste alla partier och politiker få säga vad de vill.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Mr Sound ***

    Sen när blev Kent Ekeroths åsikt representativt för vad SD står för? För med den logiken så måste M försvara hederskulturen också, för ingenstans ser jag Fredrik Reinfeldt eller för den delen du ta avstånd från Abdirizak Waberis åsikter. Åsikter som att ”kvinnor inte får dansa”, ”att de måste vara oskulder när de gifter sig”, ”att homosexualitet är otillåtet” och ”att muslimska män har rätt till fyra fruar men inte kvinnor till fyra män”. Luktar hyckleri.

  2. Edward Riedl

    Svar till Mr Sound *** (2012-03-19 16:29)
    Den dagen någon i mitt parti lägger sådana yrkanden i riksdagen tar jag gärna upp debatten igen. I det här fallet har vi en sverigedemokrat som vill skriva in sådant i sina reservationer i riksdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.