Edward Riedl (M)

Presskonferens om ungdomsjobben

Har precis haft en presskonferens hemma i Umeå om ungdomsjobben! Det är viktigt vi vet vad vi mäter och vad siffrorna faktiskt står för. När siffrorna inom Europa börjar bli jämförbara kan vi se att Sverige inte tillhör de sämsta länderna på att klara ungdomsjobben utan tvärtom bland de bästa. Faktum är att mer än hälften av ungdomsarbetslösheten i Sverige nu visar sig vara högstadieelever, gymnasieelever och högskolestuderande som läser heltid. I t.ex. Finland, Nederländerna m.fl. räknas dessa bort. Så sänkt arbetsgivaravgift för unga, rut-avdrag, sänkt restaurangmoms, lärlingsplatser och våra andra reformer, som socialdemokraterna vill ta bort, visar sig alltså fungera väldigt bra.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  Jag kan berätta för dig att jag har också varit på AF och på Viva resurs.

  Sitter inne med en fantastiskt koncept som jag är övertygade om kan hjälpa ungdomar att få jobb.
  Men man häpnar. AF har skrivit fast sig på coachavtalet (vilket inte var så lyckat) och har ingen möjlighet att testa något annat. Samma sak med Viva etc.
  Upphandla säger de – jaja vi är små, vi blir inte ens tilltänkt hur bra vi än är.

  Jag har funderat över detta. AF släpper inte in mig för att prova vårt program för 20 personer. Viva släpper inte in oss.
  Vad återstår då? Att söka medel för att kunna testa av om konceptet är hållbart.

  Vad har du för tankar och lösningar om detta.
  Jag och min kollega kan inte göra det gratis.
  Vart får vi pengar för att testa på 20 personer inom detta år.

 2. Krister Klermalm

  Då kan man frågesätta era ord under valet att vinna röster om massarbetslösheten som ni drev på. Vilka siffror använde ni då i den beräkningen. Att ni nu försöker visa upp rätt beräkning i efterhand för att vinna förtroende är banalt bort gjort, bara i att visa på bättre dager om med eran politik när sanningen är att inga nya faktiska jobb har skapats och bankerna bidrar till landsbygds döden i med att inte belåna till bostad eller investeringar av företag.
  Lätta belåningen i landsbygden och bland småföretagen så kommer jobben av lägra krav och regelverk.

 3. Per

  Låter bra! då kanske många i Alliansen får nytt jobb när nu förlorar nästa val så ni slipper belasta samhället med era generösa Egna regler. Arbetslinjen verkar ju inte innefatta fd riksdagledamöter

 4. Edward Riedl

  Svar till Lisbet Olofsson (2012-06-04 11:16)
  Jag har inget givet svar på din fråga. det självklara vore givetvis att ni hörde er för med arbetsförmedlingen. Jag lyssnar gärna mer på detta vid tillfälle.

 5. Edward Riedl

  Svar till Krister Klermalm (2012-06-04 13:27)
  Att människor gömdes i sjukskrivningsstatistiken under den gamla S-regeringen som ni stödde manipulerar och gör siffrorna svåra att jämföra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>