Edward Riedl (M)

Vad menar kritikerna är skälet till att Sverige går så bra?

När jag hör en del oppositionspolitiker och personer från vänstersidan som kommenterar min blogg kan jag inte låta bli att undra. Varför tror de att det går så bra för Sverige.

Vi har sedan maktskiftet 2006:

– Drygt 200 000 fler som jobbar.

 – Drygt 200 000 färre i sjukskrivning och utanförskap.

– Mer pengar än någonsin till välfärden.

– Genom jobbskatteavdragen stärkt vanliga löntagares ekonomi på ett sällan skådat sett.

– Ökat skatteintäkerna genom att fler arbetar.

– Sänkt statsskulden under den globala ekonomiska krisen samtidigt som andra länder tredubblat, fyrdubblat och femdubblat sina statsskulder.

– Europas mest välskötta ekonomi.

– Möjlighet att fortsätta satsa på välfärden, förbättra för pensionärerna, öka anslagen till utbildning och stärka svensk industris konkurrenskraft samtidigt som andra länder genom hårda sparpaket låter sina befolkningar gå igenom rena stålbad.

Jag skulle kunna fortsätta länge till. Trots det beskrivs alla alliansregeringens reformer som otillräckliga, dåliga mm. Inget av vår politik verkar fungera eller leda till fler jobb. Tror dessa kritiker verkligen att någon person som ibland läser en tidning eller ser nyheterna på tv verkligen går på detta?

Trots att mycket är bra i Sverige finns det fortsatt mycket kvar att göra för att allt fler människor ska kunna leva bra liv i vårt land. Vi måste fortsatt klara av den globala konkurrensen då halva vår BNP är handel med andra länder och få ännu fler i arbete. Men faktum är att vi är på rätt väg och vi har klarat oss bättre än i princip alla andra jämförbara länder i Europa.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Leif

    Av dom 200 000 som inte längre är sjukskrivna så känner jag till 3 st case. 2 är självmord och ett är där en på sin höjd orkar jobba 2 förmiddagar i veckan men är utförsäkrad. Dessa personers situation är förstås Edward extra nöjd med.

  2. Pär Andersson

    Ditt Sverige – det Sverige du beskriver här ovan – går bra, men inte det Sverige där arbetslösheten stiger, där sjuka tvingas till arbete, där åldringar ligger i Caremas vårdsalar och skriker på hjälp, där utslagna sover på parksoffor eller där arbetslösa och sjuka ”lär sig” koka kaffe i Fas 3.

  3. Robban

    Jag har några följdfrågor?
    Sen maktskiftet:
    Hur många fler utförsäkrade är det nu?
    Hur många färre är med i a-kassan pga de inte har råd?

  4. JonasE

    Det kanke inte är så konstigt att kritiken inte tystas när du bara kommer med halvsanningar, alla de ”fakta” som du anger ovan håller inte måttet vid en närmare granskning.
    Ni Moderater håller er inte till hela sanningen, utan redovisar bara den del som låter bra.
    Det är bevisligen viktigare att er politik ska låta bra, än att den verkligen ska vara det !!.

    Bara som exempel så är de 200 000 färre sjukskrivna och i utanförskap mer än fråga om hur ni räknar, än att fler blivit mer friska och mer arbetsföra !!.

    De som ni tidigare ansåg vara i utanförskap, de som hade delvis sjukersättning och delvis arbete, anses numera bara vara i arbete i er statistik, dom jobbar inte mer, men de flesta har blivit av med sin sjukersättning och därmed ute ur statistiken…vad har blivit bättre ??.

    För att inte glömma alla sjuka som ni numera gömmer undan statistiken i FAS3, dom anses sysselsatta och är därmed inte sjuka enligt er statistik !!.

    Slutligen så har det på sistone dykt upp en ny term ”utanför utanförskapet”, det just dom sjuka som Alliansens politik sparkat ut helt ur systemen, friska eller arbetsföra är dom inte men borta ur er statistik………….siffertrixande är det enda ni har kvar !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.