Edward Riedl (M)

USA går åt fel håll

Obama ska nu lösa de amerikanska problemen med hög skuldsättning genom att spendera ännu mer pengar på infrastruktur och utbildning. Det är självklart viktiga framtidssatsningar. Men problemet i USA och många andra djupt skuldsatta länder är att sådana satsningar inte bör ske med lånade pengar som ytterligare kommer att försvåra ett ekonomiskt tillfrisknande. Tyvärr går USA nu i fel riktning vilket i framtiden kommer att påverka den globala ekonomin i negativ riktning.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

8 kommentarer

 1. Ante

  USA har högre statsskuld än Sverige men den totala skuldsättningen privat + offentlig är högre i Sverige. Sverige har tyvärr använt högre privat skuldsättning för att hålla hjulen igång. USA har använt högre statsskuls för att hålla hjulen igång. Båda länderna har alltså använt ökad skuldsättning.

  http://www.liberalerna.nu/index.php?option=com_content&view=article&id=451:100-i-statsskuld-eller-266-i-privata-skulder-av-bnp&catid=113:kroenikor&Itemid=463

 2. lf

  Här har vi nu en politiker som börjat bemästra och analysera USAs politik.Jag tycker du inte skall lägga dig på den nivån.
  Jag tycker att du för vi vanliga medborgare skall analysera regeringens köp av ett utländskt elbolag för 95 milliarder.
  Men det tycker väl du är en struntsak.

  Leif Fransson

 3. lf

  Jag vet att denna bloggkommentar inte är tillhör denna blogg,men jag blir så bekymrad.Här har regeringen genomfört en affär som fullkomligt tar andan av vanliga medborgare.Neon 97 millioner.Om du inte har en kommentar till detta då vet jag inte vad dina bloggar i framtiden
  är värda.

 4. Edward Riedl

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2013-02-13 09:28)
  Jag förbehåller mig rätten att ha synpunkter på den värld jag lever i. jag noterar att även du tar dig den rätten i din blogg. Visst är det härligt med demokrati.

 5. Edward Riedl

  Svar till lf (2013-02-15 18:46)
  Jag förbehåller mig rätten att ha synpunkter på den värld jag lever i. besväras du av det så är det faktiskt ingen som tvingar dig att läsa min blogg även om jag tycker att det är trevligt att du gör det. Regeringen har inte köpt ett elbolag. Det statliga bolaget Vattenfall har köpt mycket i utlandet under olika regeringar. Det köpet du hänvisar till är omöjligt att säga om det är ett bra köp eller inte i nuläget. Det kommer framtiden att utvisa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>