Edward Riedl (M)

Men snälla Lennart Holmlund (S)

Jag, Anders Ågren, Lennart Holmlund och Bertil Hammarstedt träffade tillsammans ministern och hennes medarbetare. Där presenterade Umeå kommun förslaget att ta alla kostnader för första delen i EU-ansökan för Kvarkentrafiken. Kring detta har alla varit eniga. Det är precis vad som också i Umeå kommun har förankrats bakåt politiskt. Det är enligt de premisserna vi har jobbat för att få ett positivt besked från regeringen. Det har varit mycket hårt arbete från många personer. När vi sedan får ett positivt besked från regeringen väljer Lennart Holmlund (S) och ansvarig tjänsteman Bertil Hammarstedt att gå ut och kritisera att regeringen inte har gjort något man inte kommit överens om. Det är för mig helt obegripligt om syftet inte är att sänka EU-ansökan. För på annat sätt kan jag inte förstå att man så hårt kritiserar något man varit helt eniga om och varit med och arbetat fram.

Vi har alla vetat om att det återstår mycket hårt arbete även efter ett godkännande av regeringen. För personerna Lennart Holmlund och Bertil Hammarstedt har jag under mycket lång tid haft det största förtroende trots våra olika roller. Jag har genom åren alltid vetat om man gör upp något med Lennart så står han kvar vid det även om det blåser. Sådant gör att man kan göra uppgörelser över parti och blockgränser och tillsammans jobba för Västerbottens bästa. Bertil Hammarstedt har alltid varit en ´fantastiskt duktig person för vilken jag hyser det största förtroende. Mot den bakgrunden gör det mig ännu mer förbannad och besviken att de valt att göra så här. Dels skadas förtroendet mellan oss allvarligt när detta händer. Men synen på Umeå kommun nere på Näringsdepartementet i Stockholm skadas givetvis även det allvarligt när sådant här sker.

Igår när jag landade hemma i Umeå igen blev jag riktigt förbannad när jag läste vad både Lennart och Bertil uttalat i tidningarna. Att kalla det vi tillsammans jobbat för bluff och annat är rent ovärdigt. Jag har även telefonledes försökt att nå både Lennart och Bertil under kvällen. Jag kommer att göra det jag kan för att vi för Västerbottens bästa ska kunna få det här på rull igen. För om gårdagens uttalanden kvarstår från både Lennart och Bertil så har jag svårt att se hur det här ska kunna lyckas. Då är nog ansökan tyvärr död och vi står långsiktigt utan färjeförbindelse över Kvarken.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Vägar, kommunikationer infrastruktur, är väl delar som bör tas av regeringen, i norr, precis som i söder, där regeringen villigt pungar ut med miljonbelopp för sådana här ändamål årligen!!
    Nu verkar det ju vara så att regeringen inte lägger några pengar i det här projektet, och då kanske ni skulle vara så vänliga att gå ut med det också! Var tydliga, ni stöder att en ansökan lämnas in, men tänker inte finansiera den.

  2. lf

    Jag vill tacka Riedel för att han börjat kommentera på bloggen,det var längesen.
    Men kommentarerna (från Riedel)får ibland konstiga konsekvenser.
    I en blogg för en tid sedan så spydde han galla över en renägare på Kullaområdet.Han var inte nådig i sin blogg.Sen säger han efter en träff med renägaren att vi måste lösa frågor i samförstånd.
    Den riksdagsman som löser frågor på detta sätt har inte i politiken att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.