Edward Riedl (M)

Politiskt våld är ett hot mot demokratin

Jag läser nu idag att ung vänsters ordförande i Luleå i ett inlägg på twitter mordhotat migrationsminister Tobias Billström (M). Det upphetsade politiska tonläget när någon uttrycker sig klumpigt, vilket Tobias gjorde och också bad om ursäkt för, har resulterat i en mängd inlägg i sociala medier. Det har nästan handlat om att vara mest upprörd, kalla Tobias riktigt otäcka saker och nu slutligen så vill en vänsterpartist skjuta honom. Antagligen menade han inte det vilket han gått ut i efterhand och sagt. Men alla som väljer att överträffa varandra i att avsky och demonisera sina politiska motståndare är faktiskt delaktiga i att det politiska klimatet förvärras. Jag tror alla röd-gröna politiker som de senaste dagarna kallat Tobias för rasist i själva verket vet att han inte är någon rasist. Så varför kalla honom för det? På vilket sätt bidrar det till ett sakligt politiskt klimat?

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Patrik Ekelund

  Men att sälja vapen till diktaturer tycker du är okej? Där dödas verkligen oppositionella. Hycklare

 2. Åsiktsmaskinen

  Fast vad Tobias Billström än säger nu i efterhand visar detta, och tidigare, uttalanden bara på en enda sak.
  Att migrationsministern har en vana av att använda sig av rasistisk terminologi.

  Jag ser bara ett enda svar på detta, att Tobias innerst inne är rasist.

  Om han nu inte är rasist, vad tror du ligger bakom att han är så bekväm med att använda sig av rasistiska ordalag?

  Hade detta varit en vänsterpolitiker som gjort dessa uttalandena hade du naturligvis krävt hans avgång.

  Varför gör du inte det när det gäller Tobias Billström?

  Så, två enkla frågor att besvara Edward.

 3. JonasE

  Det finns knappast några ursäkter för det beteendet, men det passar nog Billström ganska så bra i slutändan, då det tar bort lite uppmärksamhet från hans rasistiska tendenser !!.

  Sen så har politikst våld oftast motsatt effekt i en fungerade demokrati, då det snarare ger pluspoäng till den hotade än till den som hotar, så det är snarast kontraproduktivt för ”sin” politiska sak att göra detta !!.

 4. vilket skämt

  Är du mycket bättre än alla de ”röd-gröna” polikter som trashtalkar? Nej du… Om det hade varit dom i makten så hade erat parti gjort exakt likadant. Snacka om att skjuta sig själv i foten, bara att gå tillbaks och kolla lita av dina inlägg som är riktat mot motståndarnas parti.

  /icke röstare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>