Edward Riedl (M)

Sverige är ett öppet och välkomnande land

Få rika länder i världen är lika välkomnande och generösa som Sverige i synen på att erbjuda människor på flykt en fristad. Vi som bor i Sverige har överlag en väldigt positiv syn på att Sverige tar ett stort ansvar i en orolig värld.

Nu toppas istället media av nyheter hur ambulanspersonal skulle uppmuntrat en ung asylsökande att hoppa från ett fönster och sedan vägrat ta med personen med till sjukhuset. Hur bussarna till Finlandsfärjan bedriver rassegregering och en ledare i aftonbladet ber upprört att moderaterna inte ska gå till val som bruna moderaterna med tydliga nazistiska anspelningar. Det låter verkligen som Sverige är illa ute och på väg mot helt fel håll.

Men detta är en gravt felaktig bild av Sverige oavsett hur det nu står till med både det som hände i Gävle och på bussarna till finlandsfärjan. Jag har inte mött någon som inte tycker det är förfärligt förutsatt att det verkligen stämmer. Att moderaterna är på väg att bli ett nazistiskt parti är så absurt att det borde falla på sin egen orimlighet. Sedan alliansregeringen tillträdde har vi tvärtom öppnat upp Sverige och gjort det lättare att komma hit och arbeta. Samtidigt tar vi fortsatt emot väldigt många människor på flykt.

Men jag börjar på allvar bli oroad över klimatet i den svenska samhällsdebatten om invandrar och flyktingfrågor där överord används direkt och rasiststämpeln aldrig är långt borta. Vem ska våga debattera dessa frågor i framtiden förutom sverigedemokraterna?

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. Leif

  Förklara, varför tar vi emot flyktingar, ger dom mat och husrum när vi inte gör det för våra egna? Idioter är vad ni är, skapa motsättningar med vilja! En dag vaknar du.

 2. Maja Larsson

  Hej Edward!

  Jag har tidigare mailat dig men inte fått något svar. Skulle du kunna kontakta mig på maja@chansen.nu. Jag har ett förslag, kring ett besök hos oss på GF Chansen och ha ett samtal med våra arbetslösa deltagare, som jag skulle vilja diskutera med dig.

  Tack på förhand!
  Mvh
  Maja Larsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>