Edward Riedl (M)

Högsta lönekostnaderna i hela EU

Sverige har enligt en ny rapport de högsta lönekostnaderna i hela EU. Men lönekostnaderna är inte bara högst i Sverige de ökar också i snabbare takt än i t.ex. Tyskland. Dessutom har alliansregeringen sänkt skatten på arbete genom de första fyra stegen av jobbskatteavdraget. Arbetslinjen är bra för alla som arbetar och ökar också våra gemensamma skatteintäkter eftersom fler arbetar idag än när vi tog över regeringsmakten.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

12 kommentarer

 1. leif

  Så om några månader kommer Edward att säga, ”vi har det högsta lönekostnaderna i EU, nu måste vi sänka lönerna”

  Klassisk moderat politk

 2. Andreas

  Fler i jobb? Arbetslösheten är högre än på många år? Vad har lönekostnaderna med allt att göra?

  Andreas

 3. Åsiksmaskinen

  Tänk om man kunde kombinera socialt omhändertagande för de som behöver det mest med en sund skattesats för de som har råd att betala lite mer….

 4. urban

  Är det bra att vi har högsta lönekostnaderna.. ?
  INTE säger jag, tidigare kunde vi konkurrera med lägre elpriser men nu är det kört.. då blir det dubbelförlust

 5. Micke

  Din regering har kringgått arbetsmarknadens parter och spätt på dessa lönekostnader genom att införa löneökningar på minst 10000 kr i månaden för vissa sk ”duktiga” lärare.

 6. Tommy

  Hur är det med direktörslönerna och VD-lönerna då. Hur många år får en arbetare arbeta för att komma upp i en VD-lön?

 7. Hans

  Hej Edward,

  Ser att du skriver ”…ökar också våra gemensamma skatteintäkter…”.

  Om det nu vore så som du skriver, hur kan ni då säga att ni väntar med femte jobbskatteavdraget om den ekonomiska utvecklingen tillåter. För om fler är i arbete ger mer skatteintäkter vore det ju det bästa, enligt dig, vara att bara fortsätta sänka jobbskatten. Mer pengar till staten + mer pengar till de som jobbar.

  Finansdepartementet skriver att självfinansieringsgraden av skattesänkningarna bara är 20-30 %.

  Hur kan du då påstå att skatteavdraget drar in mer pengar till staten.

  Säg som det är. Jobbskatteavdraget får fler i arbete, men minskar statens skatteintäkter totalt.

 8. stefan

  Alltså, jag försår inte hur du orkar….. Din hantering av sanningen är fortfarande väldigt suspekt. Du kan inte på EN punkt bevisa att eran s.k ”arbetslinje” renderat i ETT ENDA jobb!
  ”Fler arbetar”… Jojo, men det är likafullt fler arbetslösa också – eller!? Att fler dessutom är i arbete nu än 2006 är väl inte så konstigt!? Hur många fler var i arbete 2006 jämfört med 1956? Bara för att hårddra frågan.
  Dessutom vore det väl själva ”hmhm” om vi INTE hade lite högre lönekostnader, eftersom våra matprider ligger 20% över EU-snittet!!! Varför nämner du inte det?????

 9. Mr Cool

  Signaturen Alejandro bör kanske fundera VARFÖR Sverige behövt devalvera valutan ett antal gånger. Jo, det vi skulle exportera blev för dyrt och det är exporten som är motorn i vår ekonomi och inte kvällsöppna bibliotek i offentlig regi. Varvs och tekoindustrin försvann utomlands med massor av arbetstillfällen eftersom arbetskraftintensiv produktion blev för dyr i Sverige. Massor med jobb rinner ut och senast så tillverkas numera Husqvarna motorsågar i Italien. Vi har över tiden varit duktiga och effektiva men nu har många länder kommit ifatt och t.o.m. förbi oss. Konsumenter väljer oftast det som är billigare och köper hellre ett polsktillverkat järnspett för 100 kr än det svensktillverkade för 500 kr som innehåller höga lönekostnarer, arbetsgivaravgifter, dyra transporter och dyr energi. Om ett företag går dåligt så är det snabbaste sättet att få ner kostnaderna att avskeda personal. Ingen av mina anställda konsulter skattar i Sverige eftersom att ha anställda i Sverige är i mitt fall för dyrt. Lönekostnaderna speglar oftast övriga kostnader i samhället och det är därför restaurangbesöket, taxiresan, hotellet etc. är billigare då vi åker utomlands även om ”tjänsten” är likvärdig. Men du tycker säkert det är läge för Volvo i Umeå att höja lönerna i en tro att fler fordon säljs på marknaden.
  När det sen gäller SJ så vill jag erinra om den MILJARD som skattebetalarna fick punga ut med i ett misskött politiskt styrt företag under den regering som du förespråkar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>