Edward Riedl (M)

Katastrofen på Cypern

Läget på Cypern ser allt värre ut. Nu får vi se vad som händer när ett land missköts ekonomiskt. Just nu har vanligt folk svårt att få ut sina löner och därmed betala räkningarna eftersom bankerna inte längre kan sköta sin mest grundläggande uppgift. De cypriotiska spararna kommer antagligen att förlora mycket av sina sparade pengar för belopp som inte täcks av insättningsgarantin. Det riskerar på ännu längre sikt att kraftigt minska möjligheterna till riskkapital på Cypern för nya företag mm. Medborgarna i de länder som långvarigt lever över sina tillgångar får till slut betala ett mycket högt pris.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Leif

  Banker missköter sig, vanliga människor får betala. så går det i den kapitalistiska världen. Fin värld du förespråkar.

 2. Åsiktsmaskinen

  Tyvärr får vi svenska skattebetalare stå för notan på grund av idiotprojektet EU.
  Hur många svenska skattepengar har plöjts ner i Grekland?

  Det står ju nu fullständigt klart att EU inte fungerar, så då kan vi väl gå ur som det sades när vi röstade om det. Nu provar vi detta, och om det inte funkar kan vi ju alltid gå ur”.

  Upp till bevis nu.

 3. lf

  En liten korrigering,det är de politiker som tillåtit medborgarna att leva över sina tillgångar som skall dömas.Medborgarna tar ut svängarna efter de beslut som politikerna anger.

  I övrigt en glad påsk.

 4. ceko

  En liknande katastrof har också drabbat Sverige med moderat dominerande regering från 2006. De svaga och lågavlönade har redan fått känna av neddragningar inom många områden. Men dem nämner Du aldrig. Försvaret och lägre skatter är de områden som är viktigast för Er moderater.

  I oktober förra året ställde jag en fråga till Dig om hur Du röstade när Norrbottnia-banan behandlades i trafikutskottet, där Du sitter. Men hittills har Du inte svarat.

 5. dragi

  ”Nu får vi se…”.
  wake up eddie, vi har sett effekterna av misskötta statsfinanser under många år. Irland, Portugal, Spanien, Grekland har haft det svårt länge, men det vet du nog. den extrema åtgärden att beskatta insatta pengar är dock en ny företeelse, med cypern som premiärland. men om det blir värre än det redan är, det återstår att se. ecb styr ju till 10 miljarder euro och turisminvasionen börjar om en månad. vips så är cyprioterna back in business!

  glad påsk!

 6. Arbeider

  Har inte med med detta inlägg att göra men du har sagt att citat: ”Edward Riedl svarar:
  Jag önskar det var som du säger att LO skulle stödja de politiska förslag som gunnar deras medlemmar istället för enskilda politiska partier oaktat vad de säger eller inte säger. Nu ser det dessvärre inte ut så.”
  Och jag undrar hur du kan säga så när det är allmänt känt att denna regering med såklart moderaterna i spetsen vägrat att ens samtala med LO basen till en början för att sedan endast ”lyssna in” vad LO har att säga men skiter egentligen fullständigt i det.. Tycker inte du att det låter väldigt fel? LO som representerar en så otroligt stor del av dom svenska arbetarna. Borde det inte ligga i moderaternas intresse att samarbeta med LO? Det ska väl löna sig att arbeta som ni så vackert påstår? Jag ser då bara försämringar och utförsäljningar (som leder till försämringar dom också).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>