Edward Riedl (M)

Vad menar vänsterpartiet?

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt har skrivit en debattartikel i DN på temat att tiden när socialdemokraterna kunde regera ensamma är över. Samtidigt verkar socialdemokraterna endast kunna tänka sig ett mer formaliserat samarbete med miljöpartiet om ens det. Stefan Löfven (S) försöker dessutom konsekvent att låtsas som om hans parti samlar 45 procent av väljarkåren bakom sig och inte behöver fundera över vilka han kanske måste samarbeta med och vad det skulle få för påverkan på politiken. Faktum är att han sannolikt kan förvänta sig passivt stöd av vänsterpartiet eftersom vänsterpartiet inte har någon annan att samarbeta med.

Mot den bakgrunden vore det intressant om Jonas Sjöstedt självmant svarar på frågan om han kommer att kunna stötta någon annan regeringen än en S-regering även om han inte får vara med? Eller lägger vänsterpartiet ner sina röster då? Vad menar Jonas egentligen när han säger att tiden då S kunde regera ensamt är över? Om Jonas själv inte svarar på den frågan borde snart media börja ställa den frågan. För den borde vara riktigt intressant för väljarna om lite drygt ett år när vi går till val.

Läs Jonas debattartikel här.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

En kommentar

  1. Micke

    Förstår att du blir uprörd av att se ett bättre regeringsalternativ än det du ingår i.
    Jonas vill ha bort dig och din regering från makten vilket är väldigt positivt.
    Skulle tro att det är det som Jonas menar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>