Edward Riedl (M)

Besök på Gunnarn och i Storuman

bild1

Igår besökte alliansens riksdagsledamöter från länet och i trafikutskottet alliansens politiker i Storuman och vi var både på Gunnarn och i Storuman. Självklart var infrastrukturfrågor på agendan under hela dagen. Det händer mycket i Storuman och möjligheterna inom gruvnäringen och turistnäringen är stora. På den första bilden ser vi Gunnarns flygplats och på bilden bredvid guidar partikollegan Olle Wärnick, som jobbat många år på flygplatsen, oss runt på flygfältet. Flygplatsen i Gunnarn finns redan och kan omgående börja ta emot stora flygplan. Det bästa är givetvis om flera inlandskommuner kan ena sig tillsammans kring flygplatsstrukturen. För många flygplatser i inlandet kommer i slutändan annars att dränera de kommunala budgeterna. Dessutom kommer  en samling kring en eller ett par flygplatser också att möjliggöra mer trafik.

bild2

På den här bilden är några av oss samlade på NLC (Storumanterminalen) och får en dragning av detta. Senare på kvällen grillade vi korv tillsammans. Det var en mycket givande dag. Stort tack till er som ordnade denna dag.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Leif

    Gruvnäringen är som att käka anabola. Riktigt bra resultat i början men sedan kommer problemen. Men ansvar för det har knappast företaget råd att ta, Edward och Moderaterna tänker inte ta något ansvar. Näe vi vanliga människor kommer att få betala för att Edward och Moderaterna får in några extra skattekronor några år. Halleluja för vilket samhälle vi håller på att få.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Om du inte ser allt positivt gruvnäringen inneburit för nuvarande svenskt välstånd blir fortsatt debatt om nya gruvor rätt hopplös.

  2. Linda Sandberg

    Jag tycker att det är fantastiskt bra att resurserna på Storumans Flygplats kommer in i diskussionerna igen. Vi kan inte finansiera utbyggnader på övriga flygplatser i Västerbottens inland, när vi har en färdigutbyggd flygplats med det centralaste läget, som kan serva turistnäringen både för både Tärnaby- och Vilhelminafjällen på ett bra sätt. Den ligger dessutom bra för att vara en alternativflygplats för Hemavan vid dåligt väder där.
    Kommunerna måste glömma all tidigare konkurrens om flygupphandling för den egna flygplatsen och börja jobba mot ett gemensamt mål, för att främja turismen och ekonomin.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Precis som du skriver har vi fin infrastruktur på plats som vi borde kunna nyttja bättre än idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.