Edward Riedl (M)

Mellan 70 000 och 140 000 mindre jobb med de röd-gröna

S, V och MP föreslår i sina tre olika skuggbudgetmotioner skattehöjningar på mellan 25 och 70 miljarder kronor som belastar jobb och hushåll. Bara den höjda skatten på att anställa ungdomar som de föreslår hotar 16 500 jobb. Men deras sammantagna förslag hotar mellan 70 000-140 000 jobb i hela ekonomin. Allt enligt uträkningar från finansdepartementet. För de flesta är det inte så svårt att förstå att kraftiga skattehöjningar på jobb och företag faktiskt kommer att leda till färre jobb och företag. Nu gäller det att vi från alliansen blir bättre på att åskådliggöra helheten i de olika oppositionspartiernas olika förslag.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter:

3 kommentarer

  1. JonasE

    Om en i det närmaste verkningslös reform som ni genomfört inte skapar fler jobb, så bör det enligt all normal logik inte kosta jobb heller om den tas bort…..eller är jag för logisk för en Moderat nu ??.
    Att finansdepartemetet har ”räknat” ut, gör mig redan där fundersam, just dom som verkar vara sämst på att räkna eller göra prognoser inför framtiden, har nu gjort ännu en ”beräkning”, och med tanke på historiken på Finansdepartementets beräkningar så bör denna ”beräkning” tas med en hel hink med salt !!.

    Den skrämselpropaganda ni håller på med, uppvägs med lätthet av den skrämmande verklighet som er skattesänkare och privatiseringshaveri orsakat i välfärden !!.
    Som vanligt så är det bara bortförklaringar och Siffertrixande ni har att erbjuda istället, så då är det 2014 dags för ett alternativ som verkligen ser framåt, och inte sitter nöjda i sitt haveri som Alliansen gör !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag förstår om du tycker det är besvärande att det räknas på hur många jobb som försvinner med den jobbfientliga politiken som de röd-gröna i olika utsträckning står för.

      • JonasE

        Jag förstår att du tycker att matematik är besvärligt, men var är då alla de jobb som skulle komma ”om vi sänker skatten” ??……..ca 60 000 fler arbetslösa är resultatet av Allianspolitiken !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.