Edward Riedl (M)

Jobbskatteavdragen leder till fler jobb

Alliansregeringen har hitintills genomfört fyra jobbskatteavdrag vilket inneburit att alla som jobbar har mer pengar kvar i plånboken när skatten är betald. För en familj med två som arbetar med helt vanliga löneinkomster inom kommun eller industrin så handlar det om 40 000-50 000 kronor mer kvar varje år när skatten är betald. Bedömningen är att de fyra jobbskatteavdragen inneburit  mellan 70 000-100 000 nya jobb i Sverige. Det är också en av de viktigaste förklaringarna till att jobben vuxit fram i Sverige samtidigt som miljontals arbetstillfällen försvunnit i andra länder runt om i Europa till följd av den globala ekonomiska krisen och efterföljande lågkonjunktur. Nu vid årsskiftet går vi vidare med en femte steg i jobbskatteavdraget som ger de flesta 200-300 kronor till varje månad i plånboken. Fortsatt sänkta skatter står inte i motsats till satsningar i välfärden. Tvärtom så har skatteintäkterna ökat med alliansregeringen vid makten. Sverige behöver fortsatt en politik med fokus på fler i arbete så ekonomin som helhet växer. Så får vi långsiktigt pengar till vår gemensamma skattefinansierade välfärd.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Tobias Sund

    Lever du och alliansen efter tankesättet ju mer vi säger en sak ju mer blir det sant?
    Jobb skatte avdragen leder bara till större klyftor. Detta är bevisat. Varför skriver du aldrig det?
    Skatte avdrag bör göras för människor som har det sämst. Där får det bäst verkan. Varför inte ett skatteavdrag för psyk vård?
    Skapar man klyftor skapar man konfliker i samhället. Våldet i förorterna har inte med hudfärg att göra det är pågrund av fattigdom och en känsla av ett a och b lag.
    Pengarna i skatteavdraget skulle kunna användas till att upprusta miljon programmen och skapa jobb.

    Skatteutjämning systemet som borgarna tagit bort är ochså ett exempel på att skapa ett a och b lag i Sverige. Där bland annat norra Sverige får mindre pengar till välfärd. Trots att vi har en massa naturtillgångar i norra Sverige får vi väldigt liten del av dem pengarna. De hamnar hos en ägare utomlands.
    Vill vi ha ett levande Sverige där alla landsdelar kan leva måste vi tänka om och byta politik.
    Men ska jag verkligen få folk att tro på detta måste jag väl säga detta massa gånger så det blir sant som alliansen gör?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      För den som inte vill ta del av t.ex. det KI räknat fram blir debatt närmast meningslös. Dessutom rabblar du upp påståenden och tyckanden som om de vore fakta i samband och orsak. Tack och lov är den offentliga debatten inte riktigt så snurrig.

  2. JonasE

    Lögner halvsanningar och siffertrix !!……har ni inte annat kvar av er politik ??.

    IFAU säger : ”Under ru­bri­ken ”Ut­vär­de­ring av jobb­skat­te­av­dra­get” kan man läsa att jobb­skat­te­av­dra­get leder till ökad sys­sel­sätt­ning. Men Fi­nans­de­par­te­men­tets ut­vär­de­ring som man stöd­jer sig mot byg­ger till stor del på så kal­la­de si­mu­le­rings­mo­del­ler, allt­så en form av för­vänt­ning­ar eller upp­skatt­ning­ar och Håkan Selin tyc­ker att stu­di­er­na ska tas för vad de är – Det här är öv­ning­ar vars re­sul­tat man ska ta med en stor nypa salt. Det är en typ av ut­vär­de­ring före re­for­men.” !!.

    Jobbskatteavdragets plus på hushållekonomin skall då sen avräknas med alla de ökande kostnader i egenavgifter och minskade löneökningar som Alliansens politik medfört, och då är det marginellt med plus för en normalinkomsttagare, och för låginkomsttagarna är det ett rent minus totalt sett !!.

    Slutligen så har Skatteintäkterna relativt sett minskat med 4,5% sedan Alliansregeringens tillträde, och då är det de facto så att det också är mindre pengar till välfärden i slutändan, och Alliansens floskler om att det går att sänka skatten och behålla välfärden på samma nivå är just det -FLOSKLER !!.

    Det är dags för ett parti som värnar välfärden 2014, och det är inte Alliansen – som bara erbjuder bortförklaringar och siffertrix !!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det var ord och inga visor från din sida. Det är svårt och nästintill meningslöst att debattera med personer som inte tror på offentlig statistik från t.ex. KI m.fl.

      • JonasE

        Och det skall komma från den som ständigt ignorerar all fakta som talar dig emot, och aldrig källhänvisar sina egna…..skaver de Moderatblåa skygglapparna mycket ??.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.