Edward Riedl (M)

Rundabordssamtal om skolan i Umeå

skolanrunda

Igår hade vi moderater bjudit in brett till rundabordssamtal om skolan i Umeå. Vi är just nu ute och träffar alla som har intresse för skolfrågor som ett led i att utveckla vår politik. Vi lyssnar in och samtalar kring skolans utmaningar. Vi träffar lärare, rektorer, fackliga representanter och alla andra som vill vara med och utveckla morgondagens skola. Vår grunduppfattning är att svensk skola med både lärare och elever är bättre än sitt rykte i media. Men vi har utmaningar i att göra en bra skola ännu bättre. I det arbetet tar vi nu hjälp av de som kan skolan allra bäst.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Mona Ögren

    Barnen är det viktigaste vi har. Det är barnen som ska leda världen till en bättre morgondag och det är barnen som ska ta hand om oss när vi blir gamla, därför måste vi ta hand om dem på bästa sätt medan de är små/unga.

    Morgondagens skola för mig är för det första mindre klasser och fler lärare. Jag vill ha en skola där *alla* blir sedda och får den hjälp de behöver…utan att en massa tid ska gå åt till utredningar, diagnoshysteri, möten där saker utlovas som inte hålles…en massa saker som kostar en massa pengar utan att det leder till något. Nossebro skola, se en artikel i DN här: http://www.dn.se/nyheter/sverige/mirakelskola-gav-eleverna-overbetyg/, är ett strålande exempel på detta. Mer inriktning på ”spets” men inte särskilda klasser och inte bara matte/NO, utan alla ämnen, vi behöver alla sorters människor med alla sorters utbildningar.

    Därtill önskar jag att skolan kunde föregå med gott exempel när det gäller näringsintaget. Idag är vi flera föräldrar som kämpar för att barnen ska slippa äta margariner, besprutade grönsaker och undermåligt stresskött från utlandet. Rätt och ren mat ger mätta, pigga och glada elever – det vinner vi på i längden!

    Högre krav på intagningen på lärarutbildningen, kunskap om särbegåvning bör ingå i utbildningen. Mer och bättre stöd för lärare som jobbar, dagens skola (som den ser ut idag) är ett strålande exempel på en arbetsplats där människor bränner ut sig (även eleverna). Ändras inte ovanstående angående antal elever/lärare och arbetssätt kommer fler att blir utbrända för varje år som går.

    /Några tankar från en utbränd förälder som stångat sig blodig i flera år…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.