Edward Riedl (M)

Holmlund (S) har fel om TV4

Socialdemokrater får på löpande band helt oemotsagda i länets media kommentera allt från Norrbotniabanan till TV4 beslutet att upphöra med de regionala sändningarna. Det är lite tråkigt eftersom det bara kommer osanningar och floskler då. När S får berätta att de tänker bygga Norrbotniabanan glömmer media bara att titta på deras finansiering. Den finansieringstakt som S har innebär att det tar 270 år att färdigställa Norrbotniabanan. När det sedan kommer till det tråkiga beskedet från TV4 att upphöra med regionala sändningar tror jag vi alla tycker att det är väldigt tråkigt. Men återigen tillåts sossar av olika valörer uttala sig om sådant de antingen inte kan eller medvetet försöker vilseleda väljarna om. Tråkigt är det i alla fall.

 

Lite fakta när det gäller TV4. Är det en ond alliansregering som inte vill ha regionala sändningar som Regionrådet Erik Bergqvist (S) i princip får säga oemotsagd i morgonens VK eller som Lennart Holmlund (S) påstår på bloggen? Själklart inte. Innan digitaliseringen av marknätet var det endast SVT och TV4 som hade tillstånd att sända via marknätet. Då kunde vi ställa krav på sådant. När marknätet sedan öppnades upp för kommersiella aktörer så upphörde också skälen att ställa andra krav på TV4 än på övriga aktörer. Det är Myndigheten för radio och tv som sköter tillståndsgivningen för de kommersiella bolagen.

 

Så rimliga frågor från media när det slentriangnälls på alliansregeringen från länets sossar hade möjligen varit: Är det ens möjligt att tvinga TV4 att som en bland flera kommersiella kanaler producera regionala nyheter? Hur vill S göra så att ni kan tvinga kommersiella bolag att producera regionala nyheter när vi har digitaliserat marknätet?

 

Sedan tycker vi nog alla att det är tråkigt att nyhetsbevakningen regionalt försämras.

 

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. N-O

    Det kan ju vara så att den heliga ” marknaden” kanske borde hållas
    borta från viktiga samhällsfunktioner eftersom vinstmaximering och
    samhällsnytta bevisligen inte kan samexistera ????

  2. Leif

    Det måste vara otroligt skönt. Du och dina polare i Alliansen tittar bara på när alla andra säger fel, gör fel, agerar fel. De gånger ni gör fel är det alltid pga något annat eller så är ni missförstådda.

    Människor mår och far illa, men Alliansen gör inga fel.

    Briljant Edward!

  3. Jan-Ivan Tjärnström

    270 år är fortfarande bättre än aldrig.
    Ni nobbar trots EU-stöd.
    Du bor i Umeå men vad gör du för Norrland egentligen?
    Vad gäller TV4 nämner du inget om avtalet om reklamtiden.
    TV4 fick behålla sina minutrar tack vare argumentet att nyhetsredaktionerna kostade.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vi har byggt ut resurserna till Umeå Universitet med 500 mkr mer per år i anslag från 1,8 till 2,3 miljarder kronor per år. Många infrastruktursatsningar, pengar till Kulturhuvudsstadsåret och mycket mycket mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.