Edward Riedl (M)

MP vill stänga skolorna för 160 000 elever i Sverige

mp

Jag skrev för ett par dagar sedan om att MP:s nya skolpolitik skulle innebära att 12 skolor med 2199 elever i Västerbotten skulle stängas med deras förslag. Miljöpartiets riksdagsledamot, Jabar Amin, kallade mig då för lögnare utan att förtydliga vad det var jag ljög om. Nu har skolor runt om i Sverige vaknat och insett att MP-förslaget handlar om just deras skolor. Allt fler oroas av vad ett regeringsskifte skulle innebära i praktiken. MP:s senaste förslag att lägga ner skolor som drivs som AB skulle ställa 160 000 elever och 33 400 lärare utan skola som de valt.

 

Edward Riedl (M).

15 kommentarer

  1. "Dosan"

    Helt rätt. Den här perversa avarten med att driva vinstdrivande friskolor behöver avslutas och begränsas. Den enda som ska stå för utbildningen ska vara en neutral borgarfri stat. Ingen indoktrinering i nyliberala värderingar ska tillåtas.

  2. LenaAndersson

    Ingen skola kommer att stängas eftersom de kan ombildas till att att vinsten återinvesteras i den aktuella skolan, eller så kan kommunen ta över verksamheten utan några som helst extra kostnader eftersom det ju ändå är kommunerna/skattebetalarna som fullt ut finansierar dessa skolor!
    Alliansens bryter ned och förnedrar människor! Läs dessa kommentarer från dem som tvingas till Fas 3, vilket från o med 1 juli redan efter max 3 månaders arbetslöshet, alltså inte bara långtidsarbetösa, även inkluderar de som måste komplettera med försörjningsstöd: http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/sa-tycker-arbetslosa-om-fas-3-6974104.aspx
    Umeå kommuns ”Viva resurs” verksamhet bör snarast läggas ned eftersom den gör mer skada än nytta och bryter ned människor!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Skolor kommer att stängas. Sedan kanske andra skolor öppnar. Men det är något annat. Populära skolor kommer att få lägga ner.

  3. Ale

    4 st blogginlägg om Miljöpartiet de senaste sju dagarna alltså! Vad händer Ed? Är moderaterna sura för att miljöpartiet kicked your ass i EU-parlamentsvalet? Jag måste säga att det är väldigt underhållande att läsa din blogg ;).

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Du är fortsatt välkommen att läsa min blogg. Jag tycker MP granskas lite för lite i media och skriver därför lite om deras politik.

  4. Pingback: Mp står ensamt | Andreas Lundgren(s)

  5. JonasE

    Man kan vända på det resonemanget – när ni privatiserar en offentlig verksamhet så ställer ni en massa folk utanför offentlig verksamhet……….vare sig dom vill eller inte

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det är bara en socialist som inte förstår skillnaden. När elever och föräldrar väljer och väljer bort skolor är det något annat än när politiker gör det åt dem.

  6. Lars Gidlöf

    Hej

    När svarar du på kommentarer?

    33600 lärare på 160000 elever, vilka underbara skolor med så hög lärartäthet per elev.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Med jämna mellanrum beskriver jag hur min blogg fungerar. Läs gärna en sådan blogg om du funderar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.