Edward Riedl (M)

Varför vill MP stänga Minervaskolan?

vkse

Jag har skrivit i VK om MP:s nya skolpolitik där de nu anslutit sig till vänsterpartiet och vill stänga ner vinstdrivande skolor. Det innebär att de vill stänga ner Minervaskolan och ytterligare 11 skolor i Västerbotten om de röd-gröna vinner valet. Nu är det skarpt läge.

 

Edward Riedl (M).

15 kommentarer

  1. leif

    Tänk så bra den kommer att bli när de där 10 miljonerna i vinst går till eleverna istället för ägaren.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Om världen hade fungerat så som du skriver hade Sovjetunionen, Kuba och Nordkorea varit de bästa platserna på jorden.

  2. Anders Giunti

    Omvänt får man väl fundera varför du så gärna vill att skattemedel ska användas till utdelningar?

    Att en verksamhet genererar ett överskott är ju en sak, vad det används till en annan. I de debatter jag har följt så är det det senare som är i fokus.

    Om en friskola får 100 kr för sin verksamhet och på något vis klarar sig på 80 kr. Då ska det alltså vara fritt för ägarna att ta resterande 20 kr och stoppa i fickan? Är det att hushålla med de offentliga medlen som Borg så ivrigt uppmanar till?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag är för valfrihet. Jag tror elever och föräldrar klarar av att både välja och välja bort.

      • Anders Giunti

        Fast det var ju inte det som var frågan. Frågan var om skattemedel ska användas till utdelningar till ägare?

        Det har ju inget att göra med vad elever eller föräldrar väljer utan vad i slutändan lagen tillåter.

  3. LenAndersson

    Varför vill Moderaterna stänga alla kommunala skolor? Detta är ju ren lögn eftersom Mp inte vill stänga någon skola utan enbart tvinga dem att återinvetsera allt eventuellt överskott i verksamheten eftersom girighet inte ska vara drivkraften för att driva just barns pliktade skolor! Kommunerna kan dessutom ta överdriften av dessa skolor eftersom det ju ändå är kommunens skattebetalare som fullt ut totalfinansierar även de mest vinstgiriga privata skolor!

  4. Hejhej

    Vet du om det är möjligt att kommunen kan driva skolan, eller någon aktör som inte har vinstintressen? Finns det bara en aktör som kan driva skolan?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Om MP stänger ner alla vinstdrivande friskolor kommer de barnen givetvis att få gå i andra skolor. Men det är ju inte riktigt poängen. Poängen är att en hel del föräldrar och elever faktiskt helt av fri vilja valt dessa skolor som MP nu vill stänga ner.

  5. JonasE

    Vill dom stänga eller ändra vem som driver den, och med vilket syfte den drivs ??……stor skillnad där, och ser du inte den så är du en stor del av problemet Reidl !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Tyvärr blir jag djupt oroad av det du och andra skriver. Ni vill underkänna tusentals föräldrar och elever fria val av andra skolor än de ni gillar.

  6. Jenny Eklund

    Hej Edward! Jag tror du egentligen vet att MP inte har några planer på att stänga vare sig Minvervaskolan eller de 11 andra friskolorna i Västerbotten. Men det låter ju onekligen lite uppseendeväckande när man skriver på det viset. 😉

    Miljöpartiet välkomnar alla slags valmöjligheter för medborgarna! Men det vi däremot säger väldigt tydligt, är att vinster i välfärden ska stanna i välfärden. Att skattefinansierad verksamhet som skolor och sjukhus aldrig ska drivas med syftet att kunna ta ut en massa pengar i vinst, utan i stället drivas av socialt och samhälleligt engagemang. Här kan du läsa mer: http://www.mp.se/politik/vinster-i-valfarden
    Med andra ord: gärna friskolor, om de använder vinsten för att återinvestera i verksamheten så att lärare och elever får det ännu bättre!

    vänliga hälsningar Jenny Eklund, som både är företagare och miljöpartist

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Att du som företagare inte verkar förstå att det du själv skriver innebär att t.ex. Minervaskolan som den drivs idag kommer att få stänga ner med era förslag är mer än oroväckande.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vinsterna kan både återinvesteras men också bli utdelningar till ägarna. Det är så aktiebolag fungerar oavsett i vilken bransch de verkar. Jag har i sak inget problem med det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.