Edward Riedl (M)

Alliansregeringen har gjort ett bra jobb de senaste 8 åren

sta

Bilden talar för sig själv. Alliansregeringen har lyckats bättre under finanskrisen än S i samarbete med MP gjorde i global högkonjunktur. Det kan vara när de går till val på att backa tillbaka alliansregeringens framgångsrika reformer som möjliggjort denna fantastiska utveckling.

 

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

  1. ceko

    Ja, Du Edward, där har Du helt rätt, för under de åren som Alliansen styrt och ställt i Sverige så har förmögna och högavlönade fått det ekonomiskt bättre. Och där lågavlönade, arbetslösa mfl fått betala för kalaset. Sådan är kapitalismen.

  2. lf

    Jag vill bara säga att det uselt av Riedel och Ågren att inte skicka in bloggkommentarer i flera dar,då de själva skriver ett stort antal bloggar under tiden.
    Det är uselt och det fegt då man inte ger allmänheten att kommentera.
    Det kan bara uppfattas så att om man väntar så blåser kritiken över.
    Ett konstigt sätt om man vill höra väljarnas åsikter

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag släpper igenom alla kommentarer så fort jag hinner. Tyvärr måste jag granska dem vilket tar lite tid. Har jag knappt med tid så prioriterar jag att skriva nya bloggar. Men det händer väldigt sällan.

  3. Jonas Larsson

    en konstig jämförelse som verkar ha gjorts för att visa så stor förbättring som möjligt.Sysselsättning, BNP, antal företag, och skatteintäkter måste mätas per capita eftersom befolkningsökningen i första hand tenderar att styra dessa variabler. Ingen nationalekonom mäter antal sysselsatta på det här sättet utan man har valt måttet (istället för sysselsättningsgrad) för att visa en så stor förbättring som möjligt.Jämför tabellens siffror med dessa mått så ser du att utfallet blir annorlunda: ttp://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Arbetsloshet/ http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Sysselsattning/Sysselsattningsgrad/ Vidare så verkar man ignorera de siffror som inte går i rätt riktning som tex budgetunderskottet som ökat kraftigt http://www.mynewsdesk.com/se/ekonomistyrningsverket/pressreleases/stoersta-underskottet-sedan-oeverskottsmaalet-infoerdes-941370 Avslutningsvis är det en allmän sanning i den nationalekonomiska litteraturen att flera av dessa variabler i högre grad styrs av konjunkturen och efterfrågan i ekonomin än politiska reformer, så man skulle också vilja ha kontrollvariabler för tillväxtutvecklingen och sparandet när man jämför. Det är så fult hur politiker på båda sidor använder dessa mått för att visa effekter av reformer när den kausala mekanismen är så svår att belägga. Dvs det är i stort sett omöjligt att säga att siffrorna är ett resultat av en medveten politik och att läget idag skulle sett annorlunda ut med en rödgrön regering.
    Usch för politiker å deras försök att vilseleda befolkningen med siffror!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.