Edward Riedl (M)

Med vem vill S bilda regeringen om de…

Med vem vill S bilda regeringen om de röd-gröna vinner valet? I opinionsmätningarna leder de röd-gröna även om S ser ut att göra ett av sina sämsta val sedan partiet bildades. Det innebär att S måste bilda regering med två till tre partier till vänster om dem. Det vore intressant att spekulera i hur ministerposterna i en sådan regering skulle fördelas. Men ännu viktigare. Vilken politik ska en sådan regering föra? Trots att ledande forskare och ekonomer konstaterat att S jobbpolitik leder till färre jobb och lägre tillväxt så kvarstår faktum att S är det minst skadliga partiet för jobb och tillväxt på vänsterkanten. Om inte väljarna får fullständig information innan valet riskerar många att bli både förvånade, besvikna och arbetslösa.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Per A.

    Med tanke på hur opinionssiffrorna ser ut så måste man nog fråga vem Alliansen vill bilda regering med…

  2. lf

    Jag kan konstatera att du inte tar in mina senaste kommentarer. Och det kan du ju kommentera om några månader i bästa fall.
    Jag har aldrig tidigare inte fått in min kommentarer men det är kanske nya principer inför valet.
    Hörde ett intressant forum där SOM institutet presenterade hur väljarna såg på politikerna.
    Där kom man fram till att politikerna är mera intresserade av väljarnas röster än vad man är intresserade av väljarnas åsikter. Det har blivit lite bättre på senare tid.
    Man frågar sig vem ska de representera.Är det väljarna eller är det sig själva
    Den totala nonchalansen har vi upplevt här i Umeå.
    Då man skulle anställa en omvärldsstrateg i höstas då ville medborgare få reda på hur anställningen gått till.
    I princip var en hel politikerkår tyst.
    Man kunde tillåta sig att kommentera att medborgare var knäppskallar,pratade skit och surrade.

  3. Bergis

    Vi hade nästan full sysslesättning i slutet av 80-talet. Vilka var det som styrde? Mellan 1965-1975 även kallad rekordåren var vi tvungna att ta till arbetskraftsinvandring. Vilket regeringsparti var det som hade skapat välståndet då? Vilka var det som 2006 gick till val på att minska arbetslösheten men där nu arbetslösheten ligger högre 2014?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu beror det lite på hur man räknar full sysselsättning. Är det som andel av befolkningen i arbetsför ålder eller som andel av arbetskraften. Det har rätt stor betydelse eftersom tidigare S-regeringar har trixat med statistiken när det gäller att kvittera ut människor från arbetskraften för att putsa arbetslöshetssiffrorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.