Edward Riedl (M)

Tiggarna breder it sig i hela Europa

Tiggarna breder it sig i hela Europa! Fattiga och utslagna sitter tiggarna utanför varenda affär i hela Sverige. Först var det bara i storstäderna. Nu finns de i praktiken utanför varje affär i varje liten ort. Men det är inte bara i Sverige utan även i resten av Europa som tiggarna breder ut sig. Men det är inget svenskt eller europeiskt misslyckande. Det är enbart ett rumänskt misslyckande. Rumänien är ett land som faktiskt har råd att ta hand om utsatta människor i sitt eget land på samma sätt som sker i alla andra EU-länder. Det måste snart leda till konsekvenser för Rumänien om de inte löser sina egna problem.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Dino Dalved

    E.R. offside som vanligt. Tiggarna har funnits i Europa i flera årtionden. Har sett de i många europeiska länder under mina 40 år som resenär. E.R. ser dem som ett problem nu när de intog ”hans” Sverige.
    Romer även från andra länder än Rumänien, eller zigenare som de annars kallas.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nog vet jag att det finns fattiga i stora delar av Europa. Men de romska tiggarna utanför varenda affär i västeuropa är ett relativt nytt fenomen.

  2. Uffe N

    Men Rumänien _har_ ju löst sitt tiggarproblem: problemet finns inte i Rumänien längre! Fast det är kanske inte det bästa sättet att lösa problemet på…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.